Socialsekreterare till Ekonomiskt bistånd i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

I Upplands Väsby kommun pågår en stor satsning för att motverka långtidsarbetslösheten och för att fler ska kunna komma in på arbetsmarknaden. Tycker du om att arbeta med människor och vill du hjälpa medborgare till att leva ett självständigt liv? Vi har det meningsfulla uppdraget att stötta människor till egen försörjning och hållbart boende. 

Vi erbjuder dig

Hos oss får du ett meningsfullt och utvecklande arbete, där du har stora möjligheter att vara med och påverka ditt arbete. Vi erbjuder dig även en möjlighet att få arbeta i en organisation under utveckling och med modern teknik som ser möjligheter i förändringar.

Som anställd hos oss uppmuntrar vi och tar tillvara din vilja att bredda din kunskap om socialt arbete. Du får möjlighet till nätverksutbildning med systemteoretisk inriktning. Vi tror även på såväl ett nära som coachande ledarskap.

Vi erbjuder en tjänst med arbetsvecka om 38,75 timmar och halvdag före röd dag.

Om oss

Enheten för ekonomiskt bistånd är en av sex enheter inom individ- och familjeomsorgen, tillhörande social- och omsorgskontoret. Enheten ansvarar för arbetet med ekonomiskt bistånd, boendefrågor och dödsbohandläggning. Vi söker nu socialsekreterare till uppföljningsgruppen som handlägger ekonomiskt bistånd.

Om tjänsten

Huvuduppdraget är att arbeta tillsammans med den enskilde för att så snabbt som möjligt nå självförsörjning och under tiden löpande bedöma rätten till ekonomiskt bistånd. Som socialsekreterare upprättar du tillsammans med den enskilde en handlingsplan för att uppnå självförsörjning. Arbetet innebär mycket kontakt med sökande, myndigheter samt övriga enheter inom förvaltningen. Du tar emot sökande på bokade samt i viss mån akuta besök.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning inom ekonomiskt bistånd.

Som person är du strukturerad och planerar, organiserar samt prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du sätter upp och håller tidsramar. Du hittar lösningar på uppkomna problem. Du har lätt för att samarbeta med andra människor och kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du inser vikten av och trivs med att arbeta aktivt för ett gott samarbete med samarbetspartners såväl inom som utanför den egna organisationen. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi på social- och omsorgskontoret i Upplands Väsby arbetar med allt från adoptionsfrågor till vård i livets slutskede. Vår verksamhet och organisationskultur präglas av vår värdegrund gällande delaktighet, kompetens, tillit och respekt. Det är grunden i vårt arbete och ett förhållningsätt mot varandra och de vi är till för.

Som anställd i Upplands Väsby kommun

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun

Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald

För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Socialsekreterare Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

540659

Sista ansökningsdag

2022-09-25

Kontakt

Sven Svensson,0859097236

Senast uppdaterad: 6 april 2021