Barnskötare/fritidsledare på Bollstanäs skola i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Tror du på kollegialt lärande och vill främja en god lärmiljö med fokus på elevernas lär- och utvecklingsprocesser? Då kan du vara den vi söker efter som barnskötare eller fritidsledare på Bollstanäs skola i Upplands Väsby kommun. Vi söker en trygg person som har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor.

Vi erbjuder dig

På Bollstanäs skola får du möjligheten att samarbeta med erfarna och behöriga kollegor. Skolan har med mycket god måluppfyllelse och arbetar med spännande utvecklingsområden. Vi strävar efter ett gott samarbete och kollegialt lärande. Som barnskötare/fritidsledare på Bollstanäs skola erbjuds du kontinuerlig kompetensutveckling tillsammans med kollegorna på skolans fritidshem. 

Om oss

Bollstanäs är en kommunal f-5 skola med omkring 500 elever och 70 medarbetare. Skolan präglas av trygghet, arbetsglädje och kunskap. Medarbetarnas ledstjärnor är målinriktning, engagemang och delaktighet.

Om tjänsten

Vi söker dig som vill arbeta som barnskötare/fritidsledare i årskurs 1-3. Fokus är att skapa en stimulerande pedagogisk fritidsverksamhets genom läroplanens mål och krav. Du kommer arbeta i både elevernas skol- och fritidsverksamhet.

Barnskötarna/fritidsledarna medverkar till:

  • Stötta enskilda elever eller elevgrupper i undervisningen

  • Undervisningen på fritidshemmet tar sin utgångspunkt i elevernas behov, intresse och erfarenheter, men också att eleverna kontinuerligt utmanas ytterligare genom att de inspireras till nya upptäckter

  • Stimulera elevernas utveckling och lärande samt erbjuda eleverna en meningsfull fritid

  • Undervisningen ska erbjuda en variation av arbetssätt, uttrycksformer och lärmiljöer som integrerar omsorg och lärande

  • En del av arbetet kommer att vara att skapa en stimulerade rastverksamhet

Arbetslaget består av både lärare, stödlärare, fritidshemslärare, barnskötare och resurspedagoger. Du har även möjlighet att få stöd och handledning av skolans elevhälsoteam som består av speciallärare, specialpedagog, skolpsykolog, skolsköterska och skolledare.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som:

  • Är utbildad barnskötare/fritidsledare eller liknande

  • Har erfarenhet av att arbete både i skol- och fritidsverksamhet

  • Har kunskaper om barns lärande och uppmärksammar och tar tillvara på deras intressen

  • Är insatt i fritidshemmets läroplan och kan omsätta dessa i det dagliga arbetet

  • Kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift då det krävs i det dagliga arbetet

Det är meriterande om du har kunskaper och utbildning inom det specialpedagogiska området samt erfarenheter av att skapa en stimulerade rastverksamhet för eleverna.

Som person är du trygg och du har lätt för att skapa goda relationer och samarbeta med andra. Vidare ser vi gärna att du är lösningsorienterad genom att du ser möjligheter istället för hinder. Du har lätt för att anpassa dig och skapa win-win-lösningar genom ett prestigelöst fokus på de gemensamma målen.

Intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun

Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald

För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Barnskötare Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse i november 2022

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

541509

Sista ansökningsdag

2022-09-25

Kontakt

Susanne Isaksson,0859097835

Senast uppdaterad: 6 april 2021