Enhetschef för servicebostad LSS i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Söker du efter en tjänst där du i rollen som chef får leda arbetet för servicebostäder inom LSS? Vill du ingå i en ledningsgrupp som under hösten är inför ett nytt arbetssätt med mindre chefsteam för att stärka stöd och samverkan chefer emellan? Sök då tjänsten som enhetschef hos oss i Upplands Väsby kommun. 

Vi erbjuder dig

  • Hos oss blir du som enhetschef en del i en välkomnade ledningsgrupp där det är tillåtet att tänka både högt och brett. Du blir även en del av en verksamhet vars arbetssätt utgår från att kunden alltid är i fokus. Vi strävar efter att kunna erbjuda en hög kvalité och god omvårdnad utifrån individens behov.

  • Även om din arbetsplats huvudsakligen är ute på dina verksamheter där dina medarbetare finns, så finns också Anton Tamms väg där vi från hösten har vårt fräscha nyrenoverade kontor. Kontoret ligger med närhet till pendeltåg- och busstation.

  • Som chef i Upplands Väsby kommun erbjuder vi dig regelbundet interna utbildningar inom bland annat arbetsmiljö. Vi erbjuder kompetensutveckling vid behov. Fyra gånger per år hålls Ledarforum för kommunens alla chefer.

Om oss

Som enhetschef hos oss blir du en del av Väsby stöd och omsorg, den kommunala utföraren av äldreomsorg, socialpsykiatri och LSS i kommunen och som även är en del av social- och omsorgskontoret. Ledningsgruppen inom området LSS och socialpsykiatri består av områdeschef och totalt nio enhetschefer.

Du kommer att ansvara för tre servicebostäder LSS. För att stärka ledningsorganisationen har vi som målsättning att under hösten införa så kallade samverkande chefsteam. Det innebär att du ansvarar för dina enheter men ingår i ett team tillsammans med två andra enhetschefer inom gruppbostad LSS som du samverkar lite extra med än övriga chefskollegor. Syftet är bland annat att öka känslan av stöd och gemenskap hos chef samt möjliggöra för bättre samordning av kompetenshöjande insatser för våra medarbetare.

I Väsby stöd och omsorg finns bland annat centralt en bemanningsfunktion, utvecklingsledare samt kvalité- och miljösamordnare.

Om tjänsten

Som enhetschef kommer du att ansvara för tre servicebostäder med totalt omkring 25 medarbetare. I rollen ingår personal-, budget-, arbetsmiljö- och verksamhetsansvar. Du leder, utvecklar och följer upp arbetet utifrån såväl uppsatta mål som gällande lagstiftning, rutiner och riktlinjer. Tillsammans med medarbetarna ansvarar du för att insatserna i förhållande till den enskilde håller god kvalitet och utformas utifrån individens behov och önskemål.

I rollen ingår ansvar för rekrytering, medarbetar- och lönesamtal samt enhetsmöten och arbetsplatsträffar. Centralt inom Väsby stöd och omsorg finns bemanningsassistenter som stödjer dig i rekrytering och bemanning av timanställd personal.

Du har även stöd av din närmaste chef som är områdeschef, chefskollegor, övriga samlade kompetenserna inom Väsby stöd och omsorg samt ekonomicontroller och HR. Som enhetschef är du en del av ledningsgruppen inom LSS och socialpsykiatri där du förväntas delta aktivt och bidra till det gemensamma arbetet.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • Relevant akademisk utbildning (exempelvis sociala omsorgslinjen, socionomexamen eller annan)

  • Minst ett års erfarenhet som chef inom verksamhetsområdet LSS

  • Goda kunskaper om de lagar, förordningar, föreskrifter som styr verksamheten

  • Goda kunskaper i svenska

Det är meriterande om du har B-körkort eller är flerspråkig.

Som person organiserar och planerar du ditt arbete väl, och kan prioritera och ställa om vid behov. Vidare samarbetar du med andra och använder din kreativa förmåga för att finna nya lösningar på uppkomna problem. Vi tror även att du behöver vara trygg i din roll som ledare och kan agera på ett objektivt och nyanserat sätt i mer kritiska situationer.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi på social- och omsorgskontoret i Upplands Väsby arbetar med allt från adoptionsfrågor till vård i livets slutskede. Vår verksamhet och organisationskultur präglas av vår värdegrund gällande delaktighet, kompetens, tillit och respekt. Det är grunden i vårt arbete och ett förhållningsätt mot varandra och de vi är till för.

Som anställd i Upplands Väsby kommun

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun

Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald

För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Enhetschef inom social omsorg/Föreståndare inom social omsorg Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100 %

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

541876

Sista ansökningsdag

2022-10-02

Kontakt

Kirsi Santamäki,0859097994

Senast uppdaterad: 6 april 2021