Nämndsekreterare till Kanslienheten i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Vi söker en nämndsekreterare till kanslienheten på kommunledningskontoret! Är du en strukturerad person som värdesätter samarbete och är bra på att hitta lösningar på uppkomna utmaningar? Bli en del av vårt härliga team och ansök redan idag!

Läs gärna intervjun med Sebastian som arbetar som kommunsekreterare hos oss. Du hittar den på vår Linkedin: http://bitly.ws/uuLY

Vi erbjuder dig

Vår enhet arbetar i skärningspunkten mellan politiken och tjänsteorganisationen vilket ger en mycket intressant inblick och förståelse för offentliga organisationer och hur de arbetar. Bredden inom en kommun ger också möjligheter att få kunskaper inom en rad olika kunskapsfält. Nya medarbetare får en utförlig introduktion i kanslienhetens rutiner och arbetssätt avseende informations- och ärendehantering och har goda möjligheter att utvecklas i rollen och inom enheten.

Om oss

Kanslienheten tillhör kommunledningskontoret och är en enhet med specialistkompetens inom informations- och ärendehantering. Vi är cirka 20 medarbetare inom områdena registratur, nämndadministration och kommunarkiv. Enheten ger stöd åt kommunens samtliga nämnder och kontor. Vi jobbar digitalt, enhetligt och med samma rutiner och arbetssätt för att vi själva och andra ska kunna arbeta effektivt med ärende- och informationshantering inom den kommunala organisationen.

Om tjänsten

Nämndsekreterargruppen inom kanslienheten ansvarar för ärendehanteringen inom kommunens beslutande organ - i första hand kommunfullmäktige, kommunstyrelse, nämnder och utskott. Det handlar om att underlätta och finnas till hands under hela beslutsprocessen - bland annat att förbereda ärendelistor, skriva protokoll på möten och hantera viss sammanträdeslogistik. Vårt samlade arbetssätt utgör en gemensam plattform för att arbeta med utvecklingsfrågor inom enhetens huvuduppdrag och vi täcker upp för varandra vid frånvaro och arbetstoppar.

Nämndsekreteraren fungerar som en koordinator mellan tjänsteorganisationen och de politiska organen i en kommun och tillser att ärendeberedningen till nämnd fungerar enligt fastslagna rutiner. Tjänsten är inriktad mot att stödja några av kommunens politiska organ med nämndadministration.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • Tidigare erfarenhet som nämndsekreterare eller annan erfarenhet från offentlig förvaltning

  • Samhällsvetenskaplig akademisk examen eller liknande

  • Lätt för att uttrycka dig på svenska

Som person är du strukturerad och har en förmåga att arbeta självständigt. Vidare är du relationsskapande och samarbetsorienterad, vilket för oss innebär att du kan skapa förtroende och engagemang i samarbetet med övriga medarbetare och förtroendevalda i kommunen. Vi tror dessutom på att du behöver vara lösningsorienterad för att passa i rollen. Du ska även uppskatta ett högt arbetstempo och varierat arbetsinnehåll.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun

Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald

För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Kommunsekreterare Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

541940

Sista ansökningsdag

2022-11-06

Kontakt

Mattias Näslund,0859097365

Senast uppdaterad: 6 april 2021