Verksamhetscontroller till Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Lockas du av ett arbete med både strategiska och operativa inslag? Har du intresse för samhällsbyggnad och är verksamhetscontroller? Då ska du söka jobbet som verksamhetscontroller inom kontoret för samhällsbyggnad i Upplands Väsby kommun. Du kommer att få vara med om en spännande resa mot visionen om Väsby stad 2040!

Vi erbjuder dig

Trevliga och kunniga kollegor i ett modernt flexkontor i lokaler nära pendeltåg och andra kommunikationer. Vi eftersträvar god balans mellan arbete och fritid. Att kunna fördela arbetstiden mellan kontor och hemmakontor är möjligt, givetvis med hänsyn till vad verksamheten behöver.

Om oss

Du kommer att tillhöra kontorets stab som bildades under våren och som nu byggs upp med de kompetenser som kärnverksamheten har behov av. Inom kontoret är vi cirka 125 medarbetare. Samhällsbyggnad innefattar allt som rör kommunens fysiska miljö på kort och lång sikt. Vi vårdar och sköter kommunens egendom, gator, vägar, parker, grönområden, sjöar och vattendrag. Vi ser också till att kommunens medborgare och företag har fungerande vatten och avlopp och vi planerar för hur kommunen ska växa och ta emot nya Väsbybor.

Kontoret har tre verksamhetsgrenar: teknik, fastighet och samhällsplanering och exploatering. Stabens roll är att stödja kontorsledningen vad gäller verksamhetens utveckling, samordning, uppföljning, planering och styrning.

Om tjänsten

I rollen som verksamhetscontroller är du med och utvecklar kontorets styrning, planering och uppföljning. Du har ansvar för den kontorsövergripande verksamhetsplaneringen och uppföljningen i enlighet med kommunens ledningssystem. Du samordnar, kvalitetssäkrar och ansvarar för rapporter som verksamhetsplan, verksamhetsberättelse och tertialrapport.

Inom ditt ansvarsområde ligger även kontorets internkontroll och omvärldsanalys. Du stödjer kontorets ledning både operativt och strategiskt vad gäller verksamhetens styrning. I rollen ingår att vara kontorets GDPR-representant och kontorschefens miljöombud.

Du bidrar också till kontorets övergripande utveckling genom att delta i, eller leda, olika projekt och arbetsgrupper. Du samarbetar med kontorets ekonomicontroller och deltar i kommunens controllernätverk.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • Minst tre års relevant högskoleutbildning, företrädesvis inom förvaltning, ekonomi, organisation eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig

  • Erfarenhet av att arbeta som verksamhetscontroller och självständigt driva dina frågor

  • Mycket god svenska, både i tal och skrift. Vi kommer att be dig lämna ett arbetsprov i form av en rapport som du skrivit

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation

  • Arbetat i Stratsys eller med liknande digitala stödverktyg

  • Vana vid att leda olika typer av projekt

Som person trivs du med att samarbeta med andra och är öppen och prestigelös i alla möten. Du är trygg i din kompetens och kan pedagogiskt driva utvecklingsfrågor framåt. Du lyfter ofta blicken och kan kombinera det operativa arbetet med det strategiska perspektivet.

Struktur och ordning och reda är en självklarhet för dig, du missar inte deadlines och ser till att nå dina mål. För att lyckas i rollen behöver du även vara lösningsorienterad och ha förmåga att hantera snabbt förändrade förutsättningar.

I rollen ingår att både skapa och bearbeta olika underlag, vilket ställer krav på god förmåga att analysera, sammanfatta och på ett pedagogiskt sätt presentera ditt arbete såväl i skriftliga underlag som i muntliga presentationer för olika målgrupper. Du är bekväm med att tala inför andra.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun

Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald

För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Organisationsutvecklare Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

543361

Sista ansökningsdag

2022-09-30

Kontakt

Helene Bryskhe,0859097376

Senast uppdaterad: 6 april 2021