Kurator till Grimstaskolan i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Vi på Grimstaskolan söker en engagerad och relationsbyggande kurator som kan vara med och bidra i vår skolas väg framåt mot våra högt satta mål. Är du dessutom en trygg person som värdesätter samarbete? Tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett arbete i en skola som kännetecknas av att vi ställer höga krav på såväl våra elever som vår personal, samt stöttar och utmanar varandra för att nå ännu längre.

Hos oss får du arbeta i trevliga lokaler i naturnära miljö. Som kurator jobbar du i nära samarbete med övriga delar i vårt elevhälsoteam. Både utifrån uppdrag och egna initiativ.

Om oss

Grimstaskolan är skola med årskurs 6-9, som består av 15 klasser samt en grundsärklass. Totalt har skolan cirka 430 elever. Varje årskurs bildar ett arbetslag och samarbetar kring elevernas utveckling och behov. Vi är en skola belägen i östra Upplands Väsby med god tillgång till natur, fritidsaktiviteter och aktiva föreningar.

Om tjänsten

Tjänsten innehåller elevsamtal, deltagande i elevhälsoteamet, samt övriga sysslor relaterat till en kuratorstjänst utifrån uppdragets storlek. Eftersom tjänsten är på deltid, men kan komma att utökas kan det även bli aktuellt med gruppsamtal samt deltagande i vårt arbete med mentorer i våldsprevention. Arbetet innebär även att handleda skolans övriga personal i sociala frågor och arbeta förebyggande mot mobbning.

Du arbetar i nära samarbete med elevhälsoteamet. Du arbetar för att följa upp elevernas välmående både på grupp och individnivå. Du är även en viktig länk mellan hem och skola.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på deltid. Minst 40%, men kan komma att utökas.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:
Adekvat utbildning som socionom, socialpedagogik eller motsvarande är viktigt för tjänsten.

Som person är du:

  • samarbetsorienterad och har lätt för att arbeta tillsammans med andra för att nå de gemensamma målen. 
  • Du är lösningsorienterad och analytisk
  • Du har förmågan att hitta lösningar på uppkomna problem men utan att missa de långsiktiga strategierna.
  • För att lyckas i rollen behöver du även vara strukturerad, vilket för oss innebär att du organiserar ditt arbete väl och ser till att slutföra det som påbörjats.

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag!

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Upplands Väsby kommun som arbetsgivare

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.  
Information om tjänsten som Skolkurator Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Deltid

Sysselsättningsgrad

40%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

550399

Sista ansökningsdag

2022-10-18

Kontakt

Håkan Mathiasson,0859097896

Senast uppdaterad: 6 april 2021