HR-specialist med inriktning kompetensförsörjning till Upplands Väsby

Jobbannons bild

Vill du jobba i en kommun och vara ett stöd för chefer? Sök då tjänsten som HR-specialist hos oss i Upplands Väsby kommun – tjänsten för dig som vill arbeta självständigt med HR-processer och kommunövergripande utveckling inom kompetensförsörjning och arbetsgivarvarumärke.

Vi erbjuder dig

  • Hos oss får du möjlighet att ingå i ett starkt HR-team som arbetar i nära samarbete med varandra

  • Här kommer du att arbeta i en mindre kommun, vilket gör att vi kan arbeta nära våra verksamheter. Att arbeta inom den kommunala sektorn innebär att göra verklig skillnad

  • Vi ger dig även möjlighet till såväl flexibel arbetstid genom förtroendearbetstid som distansarbete

Om oss

HR-enheten består idag av totalt 10 medarbetare och chef, varav fyra är HR-specialister som är operativt stöd till kommunens chefer. Teamet består också av två HR-generalister, en förhandlingsstrateg, en rekryteringsspecialist samt en HR-specialist med uppdrag att förvalta våra digitala medarbetarprocesser.

Uppdraget för HR-enheten är att vara ett konsultativt stöd för kommunens chefer och att vara policybärande i processer som rör medarbetarperspektivet. Kommunen är uppdelad i sex kontor och har totalt cirka 100 chefer.

Om tjänsten

Arbetsuppgifterna är varierande och omfattar samtliga delar inom HR-processen, såsom samverkan, arbetsrätt, introduktion, rehabilitering, omställning och arbetsmiljö.
Förutom löpande arbetsuppgifter inom HR kommer du att arbeta med utveckling inom kompetensförsörjning och arbetsgivarvarumärke. Du arbetar självständigt men i nära samarbete med dina kollegor på HR-enheten.

Tjänsten är ett vikariat till och med 2024-04-30.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • Akademisk utbildning inom HR-området, eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig

  • Minst ett års erfarenhet av självständigt arbete som HR-stöd till chefer

  • Goda kunskaper om arbetsrätt och kollektivavtal

  • Goda kunskaper i svenska språket

Det är meriterande om du har:

  • Arbetat inom offentlig sektor

  • Kunskap om kollektivavtalet AB

  • Vana vid att använda olika tekniska system inom HR-området

För att trivas i rollen behöver du vara en person som är strukturerad och lösningsorienterad. För oss handlar det om att du organiserar och planerar ditt arbete väl, och att du snabbt hittar lösningar på uppkomna problem. Som person är du även relationsskapande och samarbetsorienterad, vilket för oss innebär att du prestigelöst hittar lösningar genom fokus på det gemensamma målet och har lätt för att skapa nya relationer.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Upplands Väsby kommun som arbetsgivare

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.  
Information om tjänsten som HR-specialist/HR-advisor Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

551279

Sista ansökningsdag

2022-10-26

Kontakt

Patricia Hult,0859097388

Senast uppdaterad: 6 april 2021