Behandlingsassistent till Beroendeenheten i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Tycker du om att arbeta med människor och vill du hjälpa medborgare till att leva ett självständigt liv? Är du nyfiken på att stötta människor med skadligt bruk, beroende , samsjuklighet och/eller kriminalitet som livsstil? Då kan du vara vår nya kollega på beroendeenheten i Upplands Väsby kommun!

Vi erbjuder dig

  • Ett meningsfullt och utvecklande arbete

  • Stora möjligheter att påverka ditt arbete

  • Nära och coachande ledarskap

  • Vi uppmuntrar och tar tillvara din vilja att bredda din kunskap om socialt arbete

Om oss

Beroendeenheten består av en myndighetsdel och en utförarardel. Enheten består av tre socialsekreterare, fyra behandlare och fyra behandlingsassistenter. Vi bedriver behandling i grupp enligt 12-stegsmodellen samt enskilda samtal enligt samtal enligt både 12-steg och KBT.

Vi har uppsökande verksamhet och ett antal genomgångslägenheter till vårat förfogande. Behandlingsassistenterna arbetar även med motiverande samtal (MI). Vi har en god samverkan med beroendemottagningen (regionen) och andra interna och externa samverkansparter.

Beroendeenheten ger behandling till personer som har beroende av alkohol, narkotika eller spel om pengar. Beroendeenheten erbjuder också anhörigstöd. Kommunen är i en utvecklingsprocess gällande kriminella avhoppare.

Om tjänsten

Vi söker nu en behandlingsassistent som kan arbeta klockan 09:00 - 18:00 varannan helg och om möjligt vid behov.

Arbetet som behandlingsassistent på beroendeenheten utgår från biståndsbeslut gällande psykosociala stödinsatser, på uppdrag från enhetens utredningsteam och det är uppdragens och insatsernas karaktär som styr hur arbetet planeras och genomförs. Du arbetar aktivt med genomförandeplaner och måluppföljning utifrån stöd- och behandlingsuppdrag och prioriterar också uppföljningar av beviljade insatser tillsammans med brukare, socialsekreterare/utredningsteam och eventuella andra utförare/aktörer. Du arbetar även med uppsökande verksamhet. Som behandlingsassistent arbetar du klientnära och det är viktigt att du har ett tydligt brukarfokus samt förmåga att skapa goda möten och samtal med våra brukare.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som:

  • Är behandlingsassistent/socialpedagog

  • Har erfarenhet av målgruppen

  • Har grundutbildning i MI

Det är meriterande om du har B-körkort.

Som person är du trygg och samarbetsorienterad med god kommunikativ förmåga. Du är tillgänglig och har lätt att samarbeta på ett kommunikativt sätt med såväl interna som externa personer. För att lyckas behöver du även vara strukturerad. Det visar du genom att du organiserar och planerar ditt arbete väl samt ser till att slutföra det som påbörjats.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi på social- och omsorgskontoret arbetar med allt från adoptionsfrågor till vård i livets slutskede. Vår verksamhet och organisationskultur präglas av vår värdegrund gällande delaktighet, kompetens, tillit och respekt. Det är grunden i vårt arbete och ett förhållningsätt mot varandra och de vi är till för.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Upplands Väsby kommun som arbetsgivare

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.  
Information om tjänsten som Behandlingsassistent/Socialpedagog Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidare anställning

Anställningens omfattning

Deltid

Sysselsättningsgrad

12%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Timlön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

557220

Sista ansökningsdag

2022-11-27

Kontakt

Sven Svensson,0859097236

Senast uppdaterad: 6 april 2021