Studie och yrkesvägledare till Vuxenutbildningen i Upplands Väsby

Jobbannons bild

Vi söker en Studie- och Yrkesvägledare med gott värdskap, som brinner för att vägleda till utbildning och som vill vara med och utveckla varje individ.


Vi erbjuder dig

Miljön hos oss på vuxenutbildningen präglas av nyfikenhet, öppenhet och förtroende där vi arbetar utifrån verksamhetens bästa. Uppdragen innebär många kontaktytor och stora möjligheter till att utveckla samt att utvecklas. Alla kan lycka med rätt förutsättningar och du är första pusselbiten.

Om oss

Enheten för vuxenutbildning tillhör kommunens utbildningskontor. Enheten har flera uppdrag så som all antagning till vuxenutbildning, studie- och yrkesvägledning, kvalitetsuppföljning, kommunikation, information och uppsökande verksamhet, stöd inom vuxenutbildningen, verksamhetsuppföljning och utvärdering av den auktoriserade vuxenutbildningen.

Om tjänsten

I rollen som administrativ studie- och yrkesvägledare ansvarar du för att underlätta individens väg till egen försörjning genom utbildning. Uppdraget innefattar att vägleda vuxna, enskilt och i grupp, och inför studier inom den kommunala vuxenutbildningen.
Du kommer också att arbeta med kartläggning, antagning, uppföljning av elever, individuella studieplaner, dokumentation, informationer för grupper, marknadsföring i olika sammanhang, utvecklingsarbete samt andra arbetsuppgifter som kan ingå i uppdraget. Du är i ett arbetsteam som uppmuntrar idéer och kreativitet, där inget känns för stort eller svårt. Du får en arbetsmiljö med förutsättningar för att du ska kunna utvecklas som individ och studie- och yrkesvägledare. Du får frihet under ansvar och snabba beslutsvägar, som gör det möjligt för dig att driva våra medborgare framåt.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:
• Studie- och yrkesvägledarexamen
• Minst 2 år dokumenterad erfarenhet från vuxenutbildningen
• Minst 1 år dokumenterad erfarenhet från SFI
• Mycket god kommunikativ förmåga på svenska och engelska, i så väl tal som skrift

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av kommunala aktivitetsansvaret (KAA)
• Erfarenhet av arbete i en politisk styrd organisation då vi arbetar systematiskt och
resultatinriktat efter utbildningsnämndens mål
• Arbetat i vårt administrativa system "Alvis"

Som person är du:

För att passa i rollen är du som person strukturerad samt lösnings- och samarbetsorienterad och ser det som en utmaning att hitta en personlig ingång till varje individ. Du trivs med att arbeta så väl självständigt som att samverka i ett team. 

För att lyckas och vinna framgång med uppdraget har du en stark tro till att alla människor kan och vill nå egen försörjning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Upplands Väsby kommun som arbetsgivare

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.
Information om tjänsten som Studie- och yrkesvägledare Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

80%-100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

560333

Sista ansökningsdag

2022-12-16

Kontakt

Baharak Saatchilangroudi,0859097000

Senast uppdaterad: 6 april 2021