Fältsekreterare till fältarteamet i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Är du en stabil och relationsskapande person som vill vara med och göra skillnad? Vi söker efter dig som vill arbeta som fältare och som delar vårt intresse och engagemang för ungdomar i Upplands Väsby kommun!

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett kreativt och spännande uppdrag som omfattar ett uppsökande arbete och ett förebyggande arbete med att stödja och motivera ungdomar i målgruppen. Vi erbjuder även goda möjligheter till ett utmanande och utvecklande arbete tillsammans med kreativa kollegor. Enheten för förebyggande och behandling har gemensamma arbetsplatsträffar och delar intresse för att finna lösningar, genom arbete med rätt kompetens och god samverkan.

Om oss

Fältarna är en del av enheten förebyggande och behandling inom individ- och familjeomsorgen (IFO), och vi arbetar utifrån övergripande politiska målet om goda uppväxtvillkor för barn och unga i Upplands Väsby kommun. Vi förstärks även av timanställda fältare vissa kvällar och helger.
Vi som arbetar i fältarteamet är fyra engagerade ungdomsfältare som arbetar förebyggande och uppsökande med ungdomar mellan 11- 20 år. Uppdraget är att tidigt upptäcka och förebygga att ungdomar far illa.

Om tjänsten

Fältarna arbetar med ungdomar i grupp, både generellt och riktat. Även enskilda samtal med ungdomar och/eller deras vårdnadshavare förekommer. Arbetet pågår ofta parallellt på flera olika nivåer samtidigt, exempelvis kartlägger vi riskmiljöer och riskbeteenden för att sedan kunna möta upp de behov vi ser. Fältverksamheten är under ständig utveckling utifrån omvärldsbevakning och ungdomars växlande behovsbild vilket kräver att vi håller oss uppdaterade på trender och tendenser kring ungdomars vardag.

Tjänsten innehåller samverkan med andra verksamheter såsom skola, fritidsverksamhet, polis och socialtjänst. Vi har också ett nära samarbete med kommunens brottsförebyggande arbete. Samarbetet med vårdnadshavare är också en viktig del i arbetet. Arbetet innebär även en del administrativa arbetsuppgifter där vi dokumenterar, administrerar och organiserar aktiviteter som ingår i arbetet.

Uppdraget är på heltid och arbetet sker i miljöer där unga vistas. Vi arbetar schemalagt dagtid, kvällstid, nattetid och på helger.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • Socionomutbildning eller annan likvärdig examen

     

  • B-körkort

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av att arbeta med ungdomar sedan tidigare

  • Utbildning i MI (Motiverande samtal), DISA (Depression In Swedish Adolescents) eller andra relevanta utbildningar

Som person har du en mycket god samarbetsförmåga. För oss innebär det att du är en lagspelare som ser gruppens blandade yrkeskompetens som en styrka. Vi ser även att du är lösningsorienterad, där du på ett kreativt och initiativrikt sätt löser uppkomna problem. Vidare är du stabil som person och i din yrkesroll, vilket gör att du på ett flexibelt sätt kan ställa om vid behov.  För att lyckas i rollen behöver du ha lätt för att skapa nya och goda relationer till andra.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi på social- och omsorgskontoret arbetar med allt från adoptionsfrågor till vård i livets slutskede. Vår verksamhet och organisationskultur präglas av vår värdegrund gällande delaktighet, kompetens, tillit och respekt. Det är grunden i vårt arbete och ett förhållningsätt mot varandra och de vi är till för.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Upplands Väsby kommun som arbetsgivare

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.  
Information om tjänsten som Fältassistent Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidare anställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

562647

Sista ansökningsdag

2022-11-29

Kontakt

Kicki Hofling,0859097290

Senast uppdaterad: 6 april 2021