Central redovisningsekonom till ekonomienheten i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Söker du ett nytt spännande jobb som central redovisningsekonom där du kan vara med och göra skillnad? Har du dessutom ett intresse för samhällsfrågor är detta jobbet för dig. Upplands Väsby är en kommun som växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. När en av våra kollegor går mot nya utmaningar behöver vi förstärka ekonomienheten med en ny central redovisningsekonom.

Vi erbjuder dig

På ekonomienheten på Upplands Väsby Kommun erbjuds du som ekonom en fantastisk möjlighet att utvecklas. Vi arbetar aktivt för att skapa mer enhetliga rutiner, där du blir en viktig del i arbetet. Vi tror på frihet och flexibilitet i arbetet och därtill har vi också ett stort och meningsfullt ansvar. Som en del i vårt team får du möjlighet att utvecklas i din roll, i nära samarbete med dina kollegor.

Vi är ett härligt team som sitter i moderna, aktivitetsbaserade lokaler centralt i Upplands Väsby. Det finns goda möjligheter att pendla med närhet till både pendeltåg och parkering. Vi tycker det är viktigt med balans mellan fritid och arbete och har förmånliga avtal med lediga klämdagar och annat som vi gärna berättar mer om när vi träffas.

Om oss

På ekonomienheten är vi 19 kollegor som arbetar tillsammans. Vi är alla ekonomer med olika ansvarsområden inom planering, uppföljning, redovisning och finans. Som central redovisningsekonom ingår du i en arbetsgrupp med finansekonom, utvecklingsledare och controllers som alla arbetar med liknande arbetsuppgifter men som stöttar olika delar av kommunens verksamhetsområden.

Om tjänsten

I rollen som central redovisningsekonom arbetar du med kommunens övergripande redovisning vilket över tid betyder ett omväxlande arbete där du ges möjlighet att lära dig nytt och bredda dina kunskaper. Här blir du väl insatt i hur en kommunal verksamhet drivs och ett stort samhällsintresse är en fördel.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Löpande bokföring, insamling av bokslutsbilagor och årsbokslut

 • Bokföra pensionsprognoser och skatteprognoser

 • Kontoavstämningar

 • Deklarationer affärsmoms/kommunmoms/elskatt

 • Årsredovisning finansiella rapporter för kommun och koncern

 • Fördelning kommunalskatt och skattedeklaration
 • Sammanställning räkenskapssammandrag

 • Kodplaneansvarig/ Underhåll kodplan

 • Inför revision – underlag till revisorerna.

 • Rådgivande inom redovisning

Är du den vi söker?

Vi söker dig som:

 • Har en akademisk examen inom ekonomi (eller motsvarande),

 • Har några års erfarenhet av att arbeta med central redovisning inom offentlig sektor.

 • Du behöver ha praktisk erfarenhet av och god förståelse för ekonomiska frågor och redovisning.

 • Du har goda kunskaper i Excel och tidigare erfarenhet av att arbeta i större ekonomisystem.

Det är meriterande om du har jobbat med central redovisning för en kommun.

För att lyckas i rollen behöver du vara duktig på att skapa goda relationer eftersom du har många kontaktytor. Vidare är det en fördel om du uppskattar att samarbeta med andra och ge service. För oss innebär det att du förhåller dig konsultativt och med god fingertoppskänsla stöttar kollegor och chefer. Vi tror dessutom att du behöver vara både lösningsorienterad och strukturerad då enheten utvecklas och alla pusselbitar ännu inte är helt på sin plats.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Upplands Väsby kommun som arbetsgivare

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.  
Information om tjänsten som Redovisningsekonom Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidare anställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100 %

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

562694

Sista ansökningsdag

2022-12-04

Kontakt

Björn Sundberg,0859097990

Senast uppdaterad: 6 april 2021