Enhetschef för IT-drift enheten i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Vill du arbeta i en kommun som generellt sätt ligger långt fram i utnyttjandet av teknik? Söker du en roll som chef där du är den som leder arbetet inom IT-drift? Då är detta tjänsten för dig! Vi söker nu efter en enhetschef till IT-drift enheten i samband med att vi utvecklar vår organisation inom verksamheten för digitalisering i kommunen. Utvecklingen innebär att vi inför två helt nya enheter med varsin chef, varav denna tjänst utgör en av dom.

Vi erbjuder dig

 • Här får du möjlighet att komma in och vara med i uppbyggnaden av en helt ny chefsroll och enhet samt ledningsgrupp inom verksamheten för digitalisering.

 • Hos oss blir du en del av en kommun där IT och digitalisering präglas av prestigelöshet och lösningsfokus, med en god dos kreativitet. Här finner du en organisation med korta beslutsvägar och hög flexibilitet. Det möjliggörs av god upparbetad tillit från våra verksamheter, kompetenta kolleger och ett solitt tekniskt fundament.

 • För att du ska känna dig trygg som chef och kontinuerligt kompetensutvecklas håller vi regelbundna utbildningar, ett ledarforum fyra gånger per år för kommunens alla chefer, möjlighet att delta i ett mentorprogram och i vårt nya ledarskapsprogram.

Om oss

IT-drift enheten är en del av verksamheten för digitalisering tillsammans med enheterna verksamhetsutveckling och servicedesk. Verksamheten för digitalisering ingår i avdelningen ekonomi och digitalisering inom kommunledningskontoret.

IT- drift enheten ansvarar för att säkra en robust och cybersäker IT-plattform som fungerar väl varje dag året om. Vår verksamhet (kommunen och Väsbyhem, det vill säga hela koncernen) arbetar aktivt med att utveckla nya digitala tjänster internt och externt därför behöver vi systematiskt utveckla vår IT plattform för nuvarande samt framtida behov. IT-drift enheten består idag av fyra systemtekniker, en cybersäkerhetsansvarig och en IT-samordnare.

Vårt arbete utgår från vårt kontor i Upplands Väsby Centrum, med flexibilitet att arbeta på distans.

Om tjänsten

Som enhetschef kommer du ha verksamhet-, budget-, personal- och arbetsmiljöansvar. Med ett tillitsbaserat ledarskap leder, fördelar och följer du upp arbetet inom enheten och kommunicerar tydligt förväntningar. Du motiverar och utvecklar medarbetare och ansvarar för enhetens kompetensförsörjning och i det genomför rekrytering samt medarbetar- och lönesamtal.

Vidare säkerställer du verksamhets- och kontinuitetsplanering samt leder enhetens utvecklingsarbete. Du agerar ambassadör för oss som stödfunktion i kontakt och vid samverkan med såväl interna som externa parter.

Tillsammans med två chefskollegor ingår du i ledningsgruppen inom verksamheten för digitalisering. Här förväntas du bidra till verksamhetens övergripande utvecklingsarbete och agera utifrån laget före jaget genom att initiera och medverka till samverkan. Ledningsgruppen leds av verksamhetschef som även är din närmaste chef.

Denna tjänst är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att en säkerhetsprövning kommer att genomföras inför anställning i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Provanställning kan komma att tillämpas.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

 • Relevant eftergymnasial utbildning inom IT, digitalisering, teknik, system eller motsvarande

 • Erfarenhet av att leda personal (som teamledare, gruppchef, chef eller likvärdigt)

 • Erfarenhet av ansvar för IT-drift och arbete med komplexa it-driftsmiljöer

 • Erfarenhet av ansvar för budgetering och hantering av såväl kostnader som investeringar för IT-plattform

 • Erfarenhet av samplanering av mål, färdplaner och aktiviteter

 • Erfarenhet av styrgruppsarbete och av att ha lett projekt

 • Erfarenhet av att driva förändringsarbete, exempel förändrade arbetssätt

 • Goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av cybersäkerhet eller arkitektur

 • Erfarenhet av agilt arbetssätt och produktägarskap (arbetat enligt scrum eller annan modell)

 • Erfarenhet av personalansvar och ledningsgruppsarbete

 • Erfarenhet av upphandling

 • Erfarenhet av arbete i offentlig verksamhet

Som person är du en fena på struktur och har en god förmåga att såväl planera, organisera och prioritera arbetet. Utifrån såväl intresset som efterfrågan på utvecklingen inom digitalisering behöver du vara en stabil person som hanterar ett högt tryck på ett ändamålsenligt sätt. Du löser problem och arbetar mot gemensamma mål, det med stöd av din goda analytiska förmåga att se till helheten och vara prestigelös i olika samarbeten.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Upplands Väsby kommun som arbetsgivare

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.  
Information om tjänsten som Chief Information Officer/CIO/IT-chef Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidare anställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100 %

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

563313

Sista ansökningsdag

2022-11-27

Kontakt

Johanna Johansson,0859097265

Senast uppdaterad: 6 april 2021