Familjerättssekreterare till Familjerättsbyrån i Upplands Väsby

Jobbannons bild

Är du en engagerad och erfaren socionom som vill vara med och utveckla nya arbetssätt inom familjerätt? Vill du ha ett intressant och omväxlande arbete där du gör skillnad varje dag? Sök då tjänsten som familjerättssekreterare till familjerättsbyrån för Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner.

Vi erbjuder dig

Du blir en del av en modern familjerätt som har satsat på digitalisering genom e-tjänster för flertalet ärenden. Vi använder verksamhetssystemet Combine och har ett gott digitalt stöd.

Du erbjuds möjlighet till kompetensutveckling utifrån dina behov och regelbunden extern handledning tillsammans med dina kollegor. Arbetsbelastningen är rimlig med en nära och tillgänglig arbetsledning.

Vi är en trevlig och erfaren arbetsgrupp som arbetar centralt i Upplands Väsby.

Om oss

Familjerättbyrån är en del av kommunens social- och omsorgskontor. På familjerättsbyrån arbetar elva familjerättssekreterare, en biträdande enhetschef, avdelningschef, verksamhetscontroller och en administrativ assistent. Hos oss blir du en del av en arbetsgrupp med hög kompetens som trivs tillsammans och som stöttar varandra.

Familjerättsbyrån erbjuder gruppverksamhet för barn och föräldrar.  Vi har en spännande tid framför oss då vi satsar på förebyggande arbete genom ett treårigt projekt som startade i januari 2022.

Om tjänsten

Som familjerättssekreterare ansvarar du för sedvanliga arbetsuppgifter inom familjerätt såsom informationssamtal, frivilliga och remitterade samarbetssamtal, vårdnad-, boende- och umgängesutredningar på begäran av domstol, föräldraskapsutredningar, adoptionsärenden och avtal. För umgängesstödsärenden har vi en välfungerande umgängeslokal att tillgå.

Tjänsten är föräldravikariat med start våren 2023 som löper på under ett år. Det finns goda möjligheter till förlängning. 

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • Socionomexamen

  • Erfarenhet av arbete inom familjerätt

  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

Som person är du strukturerad genom att du bland annat är van vid att planera, prioritera, organisera och följa upp ditt arbete. För att passa i rollen som familjerättssekreterare är du stabil och hänsynstagande. Det visar du i mötet med andra människor och genom att du är lyhörd och tålmodig även i mer pressade eller komplexa situationer. För att lyckas behöver du även vara samarbetsorienterad och du kan arbeta både självständigt som tillsammans med andra och bidra till en trivsam arbetsmiljö.

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi på social- och omsorgskontoret arbetar med allt från adoptionsfrågor till vård i livets slutskede. Vår verksamhet och organisationskultur präglas av vår värdegrund gällande delaktighet, kompetens, tillit och respekt. Det är grunden i vårt arbete och ett förhållningsätt mot varandra och de vi är till för.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Upplands Väsby kommun som arbetsgivare

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.  
Information om tjänsten som Familjerättssekreterare Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100 %

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

563683

Sista ansökningsdag

2022-11-30

Kontakt

Maria Åkersten,0859097000

Senast uppdaterad: 6 april 2021