Brottsförebyggande strateg till Säkerhetsenheten i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Söker du efter en tjänst som innebär ansvar för på kommunövergripande nivå samordna en kommuns brottsförebyggande arbete? Vill du arbeta hos en arbetsgivare som prioriterar sitt säkerhets- och trygghetsarbete? Då kan du vara den vi söker som brottsförebyggande strateg hos oss på säkerhetsenheten i Upplands Väsby kommun! 

Vi har höga ambitioner för vårt säkerhets- och trygghetsarbete. Vi vill ligga i framkant när det gäller att intensifiera samarbetet med de brottsbekämpande myndigheterna. I det ingår att leda och samordna kommunens arbete för att göra de prioriteringar som behövs. Arbetet drivs tillsammans med kommunens kontor, bolag och externa samarbetspartners. 

Vi erbjuder dig

 • Hos oss får du ett intressant och viktigt uppdrag på kommunens minsta enhet. Enheten arbetar ständigt med att utveckla och förbättra kommunens arbete med säkerhet och trygghet. Dina blivande kollegor är mycket engagerade och kompetenta inom sina respektive yrkesområden.

 • Tjänsten möjliggör distansarbete i den mån arbetet tillåter. Här kommer du ges möjligheter att planera och strukturera ditt eget arbete i stor utsträckning. Säkerhetsenheten har sina lokaler i kommunens Trygghetscenter. 

Om oss

Säkerhetsenheten är en del av kommunledningskontoret och arbetar med att långsiktigt driva, utveckla och samordna kommunens säkerhets- och brottsförebyggande arbete.

Enheten är uppdelad i två team som arbetar nära varandra. Det ena teamet arbetar med brottsförebyggande- och preventionsarbete och det andra teamet med krisberedskap och civilt försvar. Totalt är vi idag sex personer: två brottsförebyggande strateger, två säkerhetssamordnare, en kommunjurist och en säkerhetschef.

Enheten ansvarar förutom för brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete bland annat för:

 • Krisberedskap

 • Säkerhetsskydd

 • Civilt försvar

 • Brandskydd

 • Personskydd avseende hot och våld

 • Juridisk rådgivning

Om tjänsten

Som brottsförebyggande strateg arbetar du utifrån kommunens strategi för säkerhet- och brottsförebyggande arbete. Du ansvarar för och utveckling av kommunens brottsförebyggande arbete på strategisk kommunövergripande nivå. Det innebär att du kommer vara delansvarig för att driften av forumet Effektiv samordning för trygghet (EST). Du driver och utvecklar kommunens strategiska arbete inom situationell prevention, våldsbejakande extremism och välfärdsbrottslighet. Du ansvarar även för frågor som rör kommunens ordningsvakter.

I rollen förväntas du initiera och driva informations- och kunskapshöjande insatser för både medarbetare och medborgare. Du är kontaktperson för kommunens verksamheter inom verksamhetsområdet och externa samverkanspartners (exempelvis länsstyrelsen och polismyndigheten).

Denna tjänst är placerad i säkerhetsklass och ställer krav på svenskt medborgarskap. Att tjänsten är säkerhetsklassad innebär att en säkerhetsprövning kommer att genomföras inför anställning i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Provanställning kan komma att tillämpas.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

 • Högskoleexamen inom socialt arbete, folkhälsoarbete, samhälls- eller beteendevetenskap eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren anser likvärdig

 • God kunskap om och erfarenhet av brottsförebyggande arbete på strategisk nivå

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av arbete med välfärdsbrott

 • Erfarenhet av arbete med våldsbejakande extremism

 • Erfarenhet av projektledning

 • Erfarenhet av operativ styrning inom det brottsförebyggande området och ordningsvaktsfrågor

 • Erfarenhet av arbete i en kommunal organisationen

Som person är du strukturerad, stabil och förstår vikten av att söka samverkan med andra aktörer både inom och utom organisationen. Du är självständig och har mod att arbeta efter din egen övertygelse. Vi tror dessutom på att du har en god samarbetsförmåga och kan utveckla förtroendefulla relationer. För att passa i rollen trivs du såväl med att arbeta självständigt som i nära samarbete med andra. Det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet sker i en komplex struktur som ställer höga krav på din analytiska förmåga, ditt strategiska förhållningssätt och din kreativitet. För arbetet behöver du kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Upplands Väsby kommun som arbetsgivare

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.  
Information om tjänsten som Folkhälsoutvecklare Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidare anställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Snrast efter övereskommelse

Löneform

Fast månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

567909

Sista ansökningsdag

2022-12-05

Kontakt

Mats Johansson,0859097001

Senast uppdaterad: 6 april 2021