Biståndshandläggare till biståndsenheten i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Är du utbildad socionom och har intresse för målgruppen äldre och vuxna under 65 år? Är du dessutom strukturerad och mån om att ge ett gott bemötande? Vi söker nu en vikarierande biståndshandläggare inom vårt utskrivningsteam!

Vi erbjuder dig

  • Möjlighet att vidareutveckla dina kunskaper då vi bland annat erbjuder utbildning och fortbildning tillsammans med dina kollegor

  • Kvalitetsgrupper och grupphandledning

  • Kompetensutvecklingsplaner och återkommande planeringsdagar 

  • Flexibel arbetstid och möjligheten till att arbeta hemifrån

Arbetsplatsen ligger centralt i Upplands Väsby med bra kommunikationer för dig som pendlar.

Om oss

Biståndsenheten består av 19 medarbetare som arbetar med myndighetsutövning inom Socialtjänstlagen (SoL), riksfärdtjänst (RFT), färdtjänstutredning och lagen om bostadsanpassningsbidrag. På enheten arbetar biståndshandläggare, vårdplanerare, boendesamordnare, bostadsanpassningshandläggare och avgiftshandläggare.

Biståndsenheten riktar sig till målgruppen äldre personer över 65 år enligt SoL och yngre personer med funktionsnedsättning under 65 år enligt SoL. 

Om tjänsten

Som biståndshandläggare arbetar du med att utreda, besluta och följa upp behov av insatser enligt SoL.  Arbetsuppgifterna innebär bland annat att ta emot nyansökningar, genomföra hembesök, ha kontakt med sjukhus för att genomföra vårdplaneringar och följa upp befintliga insatser, utreda och dokumentera samt fatta beslut utifrån funktionshindrades och äldres behov. Du kommer att få lära dig och använda det nya verksamhetssystemet Life care och vårt verksamhetssystem combine.

Tjänsten är ett vikariat om ett år, med möjlighet till förlängning.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som:

  • Är utbildad socionom/ har examen från Sociala omsorgsprogrammet eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig

  • Har erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättning och äldre samt myndighetsutövning.

  • Har god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av att biståndshandlägga enligt handläggningsmetoden IBIC

  • Erfarenhet inom verksamhetssystem såsom pulsen combine och phoniro

Som person är du samarbetsorienterad. Detta då arbetet innebär en stor kontaktyta med olika människor både internt inom kontoret och externt med brukare och andra intressenter. Vi tror också du behöver vara strukturerad och trygg. För oss innebär det att du kan ta egna initiativ, är flexibel och arbeta självständigt. Vi ser även att du är hänsynstagande genom att du har ett professionellt förhållningssätt och är mån om att ge ett gott bemötande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi på social- och omsorgskontoret arbetar med allt från adoptionsfrågor till vård i livets slutskede. Vår verksamhet och organisationskultur präglas av vår värdegrund gällande delaktighet, kompetens, tillit och respekt. Det är grunden i vårt arbete och ett förhållningsätt mot varandra och de vi är till för.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Upplands Väsby kommun som arbetsgivare

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.  
Information om tjänsten som Biståndsbedömare/Biståndshandläggare Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

568116

Sista ansökningsdag

2022-12-21

Kontakt

Helena Löfqvist,0859097153,Elvisa Bajramovic,0859097000

Senast uppdaterad: 6 april 2021