Socialsekreterare med inriktning familjehemsplacerade barn och ungdomar

Jobbannons bild

Vill du ha ett meningsfullt och omväxlande arbete där du är med och bidrar till att skapa bra förutsättningar för Väsbys familjehemsplacerade barn och ungdomar? Har du förmågan att se vikten av ett nära samarbete med alla viktiga personer som finns runt barnet och tycker om att arbeta med långsiktiga relationer? Då kan just du vara en av de personer som vi söker!

Vi erbjuder dig

Som nyanställd socialsekreterare på Placeringsenheten i Upplands Väsby får du en introduktion som är anpassad efter dina behov och dina tidigare erfarenheter. Du kommer att ha en rimlig arbetsbelastning för att kunna fokusera på att tillsammans med dina kollegor skapa en trygg och stabil tillvaro för Väsbys familjehemsplacerade barn och ungdomar.

Om oss

På Placeringsenheten kommer du att bli en del av ett resursstarkt gäng med elva engagerade socialsekreterare där sju arbetar som barnhandläggare och fyra som familjehemshandläggare. Du kommer att ha ett kontinuerligt stöd av din biträdande enhetschef Jennie och mentor Camilla. Gruppen har regelbundet gruppmöten och ärendehandledning samt extern handledning i grupp.

Om tjänsten

I arbetet som barnhandläggare är ditt huvudsakliga uppdrag att fokusera på det placerade barnet/ungdomen och följa upp vården för att ge barnet/ungdomen en trygg och säker vård. Du arbetar i nära kontakt med barn och ungdomar, vårdnadshavare och familjehem. Du gör bland annat kontinuerliga uppföljningar och överväganden om vård utanför hemmet fortfarande behövs.

Som socialsekreterare har du myndighetsansvar enligt SoL och LVU. Du har nära samarbete med familjehemssekreterare som stöttar och handleder barnets familjehem. För oss är det viktigt att socialsekreterare och familjehemssekreterare arbetar aktivt i team med barnet i fokus. Det blir en del resor till barnen/ungdomarna och deras familjehem som finns både i vår kommun men även i andra delar av landet och då det är bra om du har körkort.

Är du den vi söker?

Vi söker dig med socionomexamen eller annan utbildning som bedöms av Socialstyrelsen som likvärdig.

Det är meriterande om du:

  • Har arbetat med myndighetsutövning på socialförvaltning barn och unga eller på annat sätt skaffat dig erfarenhet av arbeta med BBIC.

  • Är väl förtrogen med de handläggningskrav och den lagstiftning som styr verksamheten samt har god dokumentationsvana.

Som person är du relationsskapande genom att du har lätt för att skapa kontakt och bygga relationer med både barn, ungdomar och vuxna. Vidare är du stabil och samarbetsorienterad, vilket för oss innebär att du vågar hantera vad vårdnadshavare eller familjehemsföräldrar tycker är akuta situationer genom att ha is i magen och se vad som blir bäst ur barnets/ungdomens perspektiv. Vi tror dessutom på att du behöver vara strukturerad för att passa i rollen, det genom att du har en god planering i handläggningen av dina ärenden. 

Urval och intervjuer sker löpande under annonseringen. För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten samt ange ditt löneanspråk.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi på social- och omsorgskontoret arbetar med allt från adoptionsfrågor till vård i livets slutskede. Vår verksamhet och organisationskultur präglas av vår värdegrund gällande delaktighet, kompetens, tillit och respekt. Det är grunden i vårt arbete och ett förhållningsätt mot varandra och de vi är till för.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Upplands Väsby kommun som arbetsgivare

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.
Information om tjänsten som Socialsekreterare Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

3

Referensnummer

570317

Sista ansökningsdag

2023-01-15

Kontakt

Biträdande enhetschef Jennie Rickardsson,0859097314,Enhetschef Karin Westerberg-Engvall,0859097790

Senast uppdaterad: 6 april 2021