Undersköterska med diabeteskunskap till förskola i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Vill du i rollen som barnskötare arbeta i en kommunal förskola? Vill du genom ditt arbete bidra till att skapa goda förutsättningar för att barn med diabetes ska kunna delta i förskolans verksamhet på ett tryggt sätt? Sök då till oss inom de kommunala förskolorna i Upplands Väsby kommun!

Vi erbjuder dig

Hos oss kommer du till en bra organiserad och välkomnande arbetsplats som präglas av variation och nära samarbete i olika team. Här får du möjlighet att både själv och tillsammans med andra ta initiativ och bidra till en kreativ och rolig verksamhet för alla barn som går på förskolan.

Om oss

Väsby Kommunala förskolor (VKF) består av åtta förskolor med 950 barn och 160 anställda. Förskolorna har utvecklingsgrupper inom olika områden, samarbete med Uppsala Universitet och tar emot VFU-studenter.

Förskolorna är indelade i olika områden i kommunen: centrala, västra och östra. Förskolan Ringblomman i västra delen av kommunen och Förskolan Bryggan i östra delen av kommunen ligger i villaområden med närhet till natur. De får höga omdömen i kundenkäten Våga Visa. Barn och föräldrar är nöjda med en stabil verksamhet som samtidigt strävar efter utveckling och förnyelse.

Om tjänsten

Din huvudsakliga uppgift är att vara resurs till ett barn med diabetes. Barnet har en egenvårdsplan som ska följas. I din uppgift som barnskötare/assistent ingår att vara lyhörd och finnas nära barnet där du kontinuerligt övervakar barnets blodsocker, hjälper till med medicinering och med kosthållning (inklusive beräkning av kolhydratsintag och insulin). Som en del i uppdraget ingår det även att hålla tät kontakt med barnets vårdnadshavare.

Du kommer även att vara en del av arbetslaget och den ordinarie pedagogiska verksamheten. Där samarbetar du med övriga pedagoger utifrån Läroplanen för förskolan.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • Utbildning som barnskötare med kompetens kring diabetes hos barn

  • Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska

  • Mycket goda kunskaper i matematik, då en del av uppdraget består i att beräkna kolhydrater och insulin

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med barn och diabetes, samt har erfarenhet från att ha arbetat på förskola.

Som person är du strukturerad men kan prioritera och ställa om när väl behövs. I mer pressade eller stressande situationer är du den som är objektiv och agerar på ett konstruktivt sätt. Du tar aktivt initiativ i sociala sammanhang och har lätt för att skapa nya relationer. För att lyckas behöver du även vara lösningsorienterad vilket för oss innebär att du tar initiativ och arbetar för att finna lösningar på uppkomna problem.

Vi kommer att begära ett utdrag från polisens belastningsregister på slutkandidaten.

Intervjuer sker löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas före ansökningstidens slut. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Upplands Väsby kommun som arbetsgivare

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.
Information om tjänsten som Undersköterska, vård- och specialavdelning och mottagning Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidare med provanställning

Anställningens omfattning

Heltid/Deltid

Sysselsättningsgrad

75%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

570735

Sista ansökningsdag

2022-12-14

Kontakt

Maria Ögren,0859097820

Senast uppdaterad: 6 april 2021