Utvecklingsledare till kontoret för samhällsbyggnad i Upplands Väsby

Jobbannons bild

Vill du leda tjänsteutveckling utifrån Väsbybornas behov inom den byggda miljön i Upplands Väsby kommun? Har du ett stort intresse för samhällsbyggnadsfrågor? Då är du välkommen till oss på kontoret för samhällsbyggnad!

I takt med att samhället digitaliseras ökar Väsbybornas behov av och förväntningar på tillgänglig information och tjänster som förenklar deras vardag, därför är tjänsteutveckling självklart ett av kontorets prioriterade områden.

Vi erbjuder dig

Trevliga och kunniga kollegor i ett modernt flexkontor i lokaler nära pendeltåg och andra kommunikationer. Vi eftersträvar god balans mellan arbete och fritid. Att kunna fördela arbetstiden mellan kontor och hemmakontor är möjligt, givetvis med hänsyn till vad verksamheten behöver.

Om oss

Inom kontoret är vi cirka 125 medarbetare som arbetar med att planera för hur kommunen ska växa och ta emot nya Väsbybor. Det är också vi som ser till att kommunens medborgare och företag har fungerande vatten och avlopp, vårdar och sköter kommunens egendom, gator, vägar, parker, grönområden, sjöar och vattendrag.

Organisatoriskt kommer du att tillhöra kontorets stab. Vi är ett stöd till kontorets ledning och arbetar med att driva kontorsövergripande frågor inom bland annat digitalisering, verksamhetsutveckling- och styrning.

Om tjänsten

I dina arbetsuppgifter ingår att leda och driva kontorets tjänsteutveckling på strategisk nivå. Uppdraget innefattar såväl projektledning, verksamhetsutveckling som innovation. Du kommer också att arbeta gentemot kontorets chefer och medarbetare för att lyfta och samla kunskapen inom digitalisering med Väsbyborna i centrum. Du leder kommunens styrgrupp för digital samhällsbyggnad, vars uppdrag är att vara bärare av idéer, strategier och aktiviteter för att nå en ny nivå för Väsbyborna på fem och tio års sikt.

På en mer operativ nivå kommer du också att översätta verksamhetens behov till tekniska krav och bedriva en aktiv omvärldsbevakning för att förmedla vilka tekniska lösningar som finns på marknaden. Du kommer även att ha en central roll i att utveckla nya arbetssätt för att höja kontorets kapacitet att utveckla digitala tjänster. Du kommer att arbeta med processutveckling och med automatisering för att förenkla och skapa värde för Väsbyborna, kommunens företagare och kontorets medarbetare.

Rollen kräver ett helhetsperspektiv med stor förståelse för Väsbybornas och kontorets medarbetares behov av utveckling och hur olika strategiska vägval skapar eller förhindrar den utvecklingen.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • Utbildning som civilekonom eller motsvarande

  • Flerårig erfarenhet av att leda arbetet med digitaliseringsfrågor och kvalitetsutveckling

  • Erfarenhet av arbete som projektledare

Du är en nyfiken problemlösare som gillar att ta dig an komplexa utmaningar. Du är lösningsorienterad och stärker relationer genom att hjälpa andra, uppmuntra till samarbete och är generös med att dela med dig av information. Du har lätt för att förstå andra och att göra dig förstådd. Du har en förmåga att förvandla insikter och analys till praktiskt utförande. Du har ett driv och engagemang i det du gör och brinner för att utveckla tjänster som skapar värde. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Upplands Väsby kommun som arbetsgivare

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.
Information om tjänsten som IT-strateg Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

571050

Sista ansökningsdag

2022-12-09

Kontakt

Helene Bryskhe,0859097376

Senast uppdaterad: 6 april 2021