Socialsekreterare till mottagningsgruppen barn och ungdom i Upplands Väsby

Jobbannons bild

Vill du ha ett spännande och varierande arbete där den ena dagen aldrig är den andra lik? Vill du arbeta med riskbedömningar utifrån Signs of safety? Har du en bra förmåga att skapa förtroenden och tycker om att arbeta i ett högt tempo? Då kan just du vara den person som vi söker!

Vi erbjuder dig

Som nyanställd socialsekreterare i mottagningen för barn och ungdom i Upplands Väsby får du en introduktion som är anpassad efter dina behov och dina tidigare erfarenheter. Du kommer att ha en rimlig arbetsbelastning för att du tillsammans med dina kollegor ska kunna fokusera på att göra bra förhandsbedömningar i alla ärenden.

Om oss

I mottagningsgruppen kommer du bli en del av fyra engagerade socialsekreterare. Du kommer att ha ett kontinuerligt stöd av din biträdande enhetschef Gülsever och din mentor. Gruppen har regelbundna gruppmöten samt individuell ärendehandledning. Gruppen har extern handledning var tredje vecka.

Om tjänsten

Som socialsekreterare i vår mottagningsgrupp arbetar du tillsammans med dina kollegor med att ta emot anmälningar och ansökningar, göra förhandsbedömningar, besluta om utredning samt telefonrådgivning/konsultationer för barn och ungdomar 0-20 år. Du och dina kollegor delar på ansvaret för mottagningens jourtelefon som är öppen under kontorstid och arbetar i akuta situationer som rör barn, ungdomar och deras familjer. I rollen som socialsekreterare samarbetar du med barn, ungdomar, föräldrar, nätverk, övriga kollegor inom socialtjänsten, förskolor, skolor, polis samt andra aktörer runt barnen och ungdomarna.

Är du den vi söker?

Vi söker dig med socionomexamen eller annan utbildning som bedöms av Socialstyrelsen som likvärdig. 

Det är meriterande om du:

  • Har arbetat med myndighetsutövning på socialförvaltning barn och unga eller på annat sätt skaffat dig erfarenhet av arbeta med BBIC och Signs of safety.

  • Är väl förtrogen med de handläggningskrav och den lagstiftning som styr verksamheten samt har god dokumentationsvana.

För att passa i rollen är du som person relationsskapande genom att du bland annat tar aktivt initiativ i dina möten med klienterna. Vidare är du trygg och stabil, vilket för oss innebär att du är säker även i osäkra sammanhang och att du kan hantera stressfyllda situationer på ett konstruktivt sätt. Vi tror dessutom på att du behöver vara övertygande och ha lätt för att föra fram dina argument i mötet med klienter men ändå ge den du möter respekt och en känsla av att bli lyssnad på. 

Urval och intervjuer sker löpande under annonseringen. För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi på social- och omsorgskontoret arbetar med allt från adoptionsfrågor till vård i livets slutskede. Vår verksamhet och organisationskultur präglas av vår värdegrund gällande delaktighet, kompetens, tillit och respekt. Det är grunden i vårt arbete och ett förhållningsätt mot varandra och de vi är till för.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Upplands Väsby kommun som arbetsgivare

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.
Information om tjänsten som Socialsekreterare Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

571934

Sista ansökningsdag

2023-01-15

Kontakt

Karin Westerberg-Engvall,0859097790,Gülsever Karahan,0859097801

Senast uppdaterad: 6 april 2021