Fritidsledare till Ungdomsenheten i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Är du en trygg person som tycker om att skapa värdefulla relationer? Vi söker nu fritidsledare vid behov till ungdomsenheten som ska leda och stimulera till att skapa en meningsfull och rolig fritid för och med våra ungdomar. Läs mer om uppdraget nedan!

Vi erbjuder dig

Hos oss får du ett utvecklande och flexibelt arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Du kommer till en kommun där gott bemötande är viktigt och miljöfrågorna är prioriterade!

Om oss

Upplands Väsbys kommunala fritidsgårdar och ungdomsverksamhet är organiserad under kultur- och fritidskontorets ungdomsenhet. Ungdomsenheten består idag av tre fritidsgårdar och ett ungdomskulturhus för unga i åldern 16-20 år.

Enhetens grunduppdrag är att skapa en meningsfull fritid med attraktiva mötesplatser för Väsbys unga medborgare där preventivt och främjande arbete genomsyrar verksamheten.

Alla som möter besökare i verksamheten ska vara lyhörda för ungdomars behov och önskemål. Alla ungdomar har rätt till en meningsfull fritid som ska vara stimulerande och rolig.

Ungdomsenhetens förhållningssätt och värdegrund:

  • Salutogent - att se och vårda det friska

  • Holistiskt - att se helheten i ett barn eller en ungdom

  • Långsiktigt och samverkande

  • Trygghetsskapande, tillgängligt och kreativt

  • Normkritiskt

  • Ungdomsinflytande

Fokus är alla ungdomars rätt till en kul och meningsfull fritid samt alla människors lika värde.

Om tjänsten

I ditt uppdrag som fritidsledare ingår att möta och skapa goda relationer med ungdomar i verksamheten samt att få varje deltagare att känna sig välkommen och delaktig.

Som fritidsledare ingår det att skapa trygga och inkluderande mötesplatser för unga samt att sköta löpande rutiner och administrativa uppgifter som är kopplade till arbetsplatsen. Du kommer att arbeta med främjande och förebyggande metoder för att säkerställa att verksamheten blir en trygg och meningsfull mötesplats för kommunens unga där alla kan få plats att delta utifrån sina egna möjligheter. Du skall även vägleda och vara en god förebild för fritidsgårdens besökare.

Arbetsuppgifterna är varierande och tillsammans med arbetsgruppen och våra besökare vill vi skapa ett kreativt klimat där ungdomars rätt till medbestämmande tas på allvar.

Vi vill ta tillvara på våra medarbetares egna drivkrafter, kunskaper samt erfarenheter och uppmuntrar till egna initiativ.

Arbetstiden är förlagd till framför allt kvällar och helger. Dagtid kan även eventuellt förekomma.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • Fritidsledarutbildning eller annan eftergymnasial utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig eller relevant för uppdraget

  • Erfarenhet av liknande uppgifter med ungdomar från liknande verksamheter, eller i annan verksamhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig

  • Goda kunskaper i svenska språket, i tal och i skrift

Det är meriterande om du har intresse, kunskap/erfarenhet av arbete inom exempelvis skapande, musik, dans, bakning, teater, musikproduktion, idrott, hälsa och/eller IT. Vi söker en engagerad medarbetare!

I rollen som fritidsledare är det viktigt att du har en god social förmåga och en tilltro till att samarbete med andra är en viktig framgångsfaktor. Vi ser även att du delar våra värderingar och i handling visar på en personlig mognad.

Som person är du trygg och relationsskapande. Vi ser även att du är lösningsorienterad genom att du ser möjligheter istället för hinder. Vidare eftersträvar vi en jämn könsfördelning och mångfald. Vi kommer att begära ett utdrag ur Polisens belastningsregister på slutkandidaterna.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Upplands Väsby kommun som arbetsgivare

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.
Information om tjänsten som Fritidsledare Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

Anställningens omfattning

Deltid

Sysselsättningsgrad

Cirka 10% och eller vid behov

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

3

Referensnummer

588410

Sista ansökningsdag

2023-02-24

Kontakt

Kristina Vallgård,0851802503,Matti Pekkanen,08-59097125

Senast uppdaterad: 6 april 2021