Manlig ledsagare till Personligt Stöd i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Är du student, deltidsarbetande, och/eller känner att du vill göra en insats för våra medborgare i kommunen? Vi söker dig som har ett långsiktigt utrymme för ett omväxlande extra arbete några timmar i månaden. Vill du bli en vardagshjälte och vet att du är trygg, flexibel och har ett stort engagemang för barn, unga och vuxna med särskilda behov? Sök då tjänsten och bli ledsagare hos oss i Upplands Väsby kommun.

Vi erbjuder dig

Hos oss får du ett arbete som innebär variation och som verkligen gör skillnad för en annan människa. För att du ska känna dig trygg i din roll kommer du att få introduktion, information och bra stöd från arbetsgivaren.

Om oss

Personligt Stöd tillhör Väsby Stöd och Omsorg som är den kommunala utföraren av äldreomsorg och LSS. Vi har verksamheter inom personlig assistans, ledsagarservice, avlösarservice och kontaktpersoner.

Om tjänsten

Vi söker en manlig ledsagare som vill jobba med en ung man som är 17 år och rullstolsbunden. Hans intressen är bland annat att få åka till olika museum och fika. Uppdraget är på 16 timmar i månaden som fördelas veckovis.

Som ledsagare kommer du göra olika aktiviteter tillsammans med kunden. Insatsen syftar till att erbjuda kunden ett socialt komplement och på så vis bryta den isolering som kan vara en följd av funktionsvariationen. 

Är du den vi söker?

Vi söker dig som:

  • Har erfarenhet av arbete med barn och unga vuxna med funktionsvariation

  • Behärskar svenska språket obehindrat, då tydlig kommunikation är en viktig del av det dagliga arbetet

Det är meriterande om du:

  • Är boende i Upplands Väsby eller med omnejd

  • Har kunskap om lågaffektivt beteende/bemötande

  • Har arbetat eller arbetar som personlig assistent

Som person är du relationsskapande och har lätt för att möta andra människor. Du är både strukturerad och trygg i din yrkesroll för att kunna skapa trygghet för kunden. För att kunna trivas och lyckas behöver du vara stabil samt ha förmågan att behålla lugnet även i mer stressande situationer.

Ett stort mått av initiativförmåga och kreativitet krävs eftersom det ofta är du som behöver komma med förslag på vilka aktiviteter som ska utföras. Andra viktiga egenskaper är tålamod och omtanke. 

Skriv gärna i ansökan vilka intressen du har eftersom det hjälper i matchningen av kunden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi på social- och omsorgskontoret arbetar med allt från adoptionsfrågor till vård i livets slutskede. Vår verksamhet och organisationskultur präglas av vår värdegrund gällande delaktighet, kompetens, tillit och respekt. Det är grunden i vårt arbete och ett förhållningsätt mot varandra och de vi är till för.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Upplands Väsby kommun som arbetsgivare

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.
Information om tjänsten som Ledsagare Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Särskild visstidsanställning

Anställningens omfattning

Deltid

Sysselsättningsgrad

16 timmar i månaden

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Timlön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

592919

Sista ansökningsdag

2023-03-31

Kontakt

Camilla Alnaeus,0859097357

Senast uppdaterad: 6 april 2021