Projektledare till enheten Innovation & utveckling i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Välkommen att bli en del av Upplands Väsby kommuns nya enhet Innovation & utveckling. Hos oss har du möjlighet att tillsammans med dina kollegor sätta din prägel på vår enhets arbetssätt och utformning. Vi ser alltid fram emot att testa nya innovativa arbetssätt och metoder för att tillsammans och individuellt utvecklas vidare. Hos oss är förmågan att samarbeta och att våga nyckelfaktorer för att lyckas!

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett team som arbetar med arbetsplatskultur och som har ett arbetssätt som präglas av agilitet. Hos oss har du möjlighet att tillsammans med våra agila utvecklingsteam eller tillsammans med andra verksamheter i organisationen, generera, utveckla och testa idéer. Vårt mål är att skapa värde för de som arbetar, bor och verkar i kommunen.

Arbetet utgår från vårt kontor i Upplands Väsby och du erbjuds en hybrid arbetsplats vilket innebär att om arbetet tillåter, kan du fördela din arbetstid mellan kontoret och distans.

Om oss

Vårt grunduppdrag är att stödja innovation, verksamhetsutveckling och förvaltning i organisationen. Detta innefattar både ett strategiskt övergripande perspektiv, taktisk planering samt operativt stöd till kommunens verksamheter.

Enheten består av en bred kompetenspool med systemförvaltare, projektledare, teamleader och en IT-arkitekt. På enheten finns tre agila team med olika kompetenser. Tillsammans utgör dessa tvärfunktionella team det som bidrar till kompetensöverföring och utveckling på enheten. Vårt grundupplägg är att alla roller fördelas ungefär 50/50 teamarbete och andra uppdrag.

Enheten Innovation & utveckling består idag av 12 stycken medarbetare och är en av tre enheter som utgör verksamheten för digitalisering. De andra två enheterna är IT-drift och Servicedesk med vilka vi har ett nära samarbete.

Om tjänsten

Initialt kommer du i uppdraget att driva projektet budget och prognos där ett mål är att identifiera och implementera en enhetlig process som stöttar verksamheten, tillsammans med verksamhetsnära kompetens. Vidare kommer dina arbetsuppgifter övergripande att bestå av:

 • Projekt- och förvaltningsledning samt verksamhetsutveckling med stöd av aktuella metoder som exempelvis agila arbetssätt och tjänstedesign

 • Med hjälp av portföljstyrning samordna, sammanställa och följa upp kommunens prioriterade digitaliseringsprojekt gentemot projektägare eller andra intressenter

 • Administrativa arbetsuppgifter som exempelvis budgetfrågor kopplade till projekt, fakturahantering, viss personaladministration och introduktion, säkerhetsprövningar, beställningar i beställningsportalen, mötesadministration samt dokumentation etcetera

Tjänsten som projektledare hos oss på Innovation & utveckling kan innefatta en variation av projektledar-, utredning och förvaltningsuppdrag. Uppdraget som projektledare kan komma att förändras över tid beroende på verksamhetens behov.

Denna tjänst är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att en säkerhetsprövning kommer att genomföras inför anställning i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Provanställning kommer därför tillämpas.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

 • Tidigare gedigen erfarenhet från att leda större projekt

 • Erfarenhet av att driva förändringsledning i en större organisation

 • Erfarenhet av att arbeta utifrån en satt budget

 • Förmåga att leda och presentera gentemot en styrgrupp och andra intressenter

 • Goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet från att ha arbetat med processer i offentlig sektor

 • Erfarenhet av portföljstyrning och projektuppföljning

 • Erfarenhet av agilt arbetssätt och produktägarskap (arbetat enligt scrum eller annan modell)

 • Kunskap om grundläggande ekonomiprocesser

Som person är du övertygande genom att du är stabil och tydlig i ditt sätt att kommunicera.  Vidare är du driven och samarbetsorienterad, vilket för oss innebär att du har lätt för att se lösningar samt driva dessa vidare tillsammans med dina kollegor. Vi tror också att du är strukturerad för att passa i rollen samt ha förmågan att se till helheten utifrån olika verksamhetsdelar.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Upplands Väsby kommun som arbetsgivare

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.
Information om tjänsten som Projektledare, IT Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidare med provanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

597853

Sista ansökningsdag

2023-03-29

Kontakt

Andrea Jansson,0859097709

Senast uppdaterad: 6 april 2021