Biståndshandläggare till biståndsenheten i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Är du utbildad socionom och har du intresse för att arbeta som biståndshandläggare mot målgruppen äldre och vuxna under 65 år? Är du dessutom strukturerad och mån om att ge ett gott bemötande? Sök då tjänsten hos oss på biståndsenheten i Upplands Väsby kommun!

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder bland annat utbildning och fortbildning tillsammans med dina kollegor. På enheten har vi dessutom bland annat rutingrupp, en gemensam kompetensutvecklingsplan för enheten, regelbundna möten och återkommande planeringsdagar för att ständigt utveckla och förbättra oss i vår myndighetsutövande roll.

Vi erbjuder även flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag samt möjlighet till att arbeta hemifrån. Arbetsplatsen ligger centralt i Upplands Väsby med bra kommunikationer för dig som pendlar.

Om oss

Biståndsenheten består av 20 medarbetare som arbetar med myndighetsutövning inom Socialtjänstlagen (SoL), riksfärdtjänst (RFT), färdtjänstutredning och lagen om bostadsanpassningsbidrag. I denna enhet ingår biståndshandläggare, vårdplanerare, boendesamordnare, bostadsanpassningshandläggare och avgiftshandläggare. Målgruppen som biståndsenheten riktar sig till är äldre personer över 65 år enligt SoL och yngre personer med funktionsnedsättning under 65 år enligt SoL.

Om tjänsten

Du tillhör hemteamet där myndighetsutövningen sker utifrån den enskildes bostad. Som biståndshandläggare arbetar du med att utreda, besluta och följa upp behov av insatser enligt SoL. 

Arbetsuppgifterna innebär bland annat att:

  • Ha kontakt med äldre personer som är i behov av olika insatser i hemmet eller behov av särskilt boende

  • Ta emot ansökningar

  • Genomföra besök

  • Följa upp befintliga insatser

  • Utreda och dokumentera samt fatta beslut utifrån den äldres behov

Du kommer att få lära dig och använda vårt verksamhetssystem combine samt godkänna hemtjänsttimmar i systemet phoniro som hemtjänsten utför idag.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • Socionomutbildning eller examen från Sociala omsorgsprogrammet, alternativt en jämförbar akademisk utbildning, exempelvis jurist

  • Tidigare arbetat med myndighetsutövning enligt SoL 4.1§ inom äldreomsorg och vuxna över 20 år och/eller LSS lagen för personer med funktionsnedsättning

Då du dagligen har kontakt med kunder och externa myndigheter i olika komplexa frågor ser vi att du har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av att biståndshandlägga enligt handläggningsmetoden IBIC Datavana inom verksamhetssystem såsom pulsen combine och phoniro

Vi söker dig som kan ta egna initiativ och arbeta självständigt. Som person är du strukturerad genom att du arbetar självständigt och är flexibel i ditt arbete. Vidare ser vi att du har en god samarbetsförmåga då tjänsten innebär mycket samverkan med andra aktörer inom social och omsorgskontoret. Arbetet kräver även att du har ett professionellt förhållningssätt och alltid ger ett gott bemötande. Arbetsdagarna läggs till stor del upp av dig som biståndshandläggare vilket ställer krav på att du är en ansvarsfull person.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi på social- och omsorgskontoret arbetar med allt från adoptionsfrågor till vård i livets slutskede. Vår verksamhet och organisationskultur präglas av vår värdegrund gällande delaktighet, kompetens, tillit och respekt. Det är grunden i vårt arbete och ett förhållningsätt mot varandra och de vi är till för.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Upplands Väsby kommun som arbetsgivare

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.
Information om tjänsten som Biståndsbedömare/Biståndshandläggare Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

599525

Sista ansökningsdag

2023-03-31

Kontakt

Helena Löfqvist,0859097153

Senast uppdaterad: 6 april 2021