Systemtekniker till IT-Driftsenheten i Upplands Väsby Kommun

Jobbannons bild

Enheten IT-Drift växer och nu söker vi dig som är en teknikintresserad systemtekniker till teamet på IT-drift. I rollen jobbar du tillsammans med övriga i IT-driftsteamet med att realisera verksamhetsnytta genom kloka IT-lösningar. Låter det som något för dig? Sök tjänsten nedan!

Vi erbjuder dig

Här får du möjlighet att komma in och vara med i uppbyggnaden av en delvis ny organisation och enhet samt ledningsgrupp inom verksamheten för digitalisering.

Hos oss blir du en del i en kommun där digitaliseringstakten är hög och behovet av en robust IT drift är grunden för att uppnå detta. Digitaliseringen av samhällsuppdraget har kommit långt och nu behöver vi ta nästa steg för långsiktig utveckling av vår IT driftsmiljö. Här finner du en organisation med korta beslutsvägar och hög flexibilitet. Det möjliggörs av god upparbetad tillit från våra verksamheter, kompetenta kolleger och ett solitt tekniskt fundament.

Om oss

IT-driftenheten är en del av verksamheten för digitalisering tillsammans med enheterna Innovation och Utveckling samt Servicedesk. Verksamheten för digitalisering ingår i avdelningen Ekonomi och Digitalisering inom kommunledningskontoret.

IT- driftenheten ansvarar för en drift- och cybersäker IT-plattform som fungerar väl varje dag, året om. Vår verksamhet (kommunen och Väsbyhem, det vill säga hela koncernen) arbetar aktivt med att utveckla nya digitala tjänster internt och externt därför behöver vi systematiskt utveckla vår IT plattform för nuvarande samt framtida behov. IT-driftenheten består idag av systemtekniker, cybersäkerhetsansvarig, teknisk projektledare och IT-drift samordnare. Under året ska vi växa och bli fler!

Vårt arbete utgår från vårt kontor i Upplands Väsby Centrum, med viss flexibilitet att arbeta på distans. Som systemtekniker är det viktigt att du kan ta dig till kontoret och ut till verksamheterna vid behov.

Om tjänsten

IT-driftteamet är ett självgående och mycket erfaret team med ansvar för kommunens IT-infrastruktur. Arbetsuppgifterna för denna roll blir att ge teamet ditt stöd inom ett brett område, delta i IT-projekt och utredningar och att styra mot en helhet som du och avdelningen skapar tillsammans. Du samverkar proaktivt inom enheten, med kollegor i verksamheten eller med exempelvis leverantörer, för att säkerställa driften.

Vi söker dig med förmåga att snabbt sätta sig in i tekniska utmaningar och som har ett lösningsorienterat mindset. Självklart är du genuint tekniskt intresserad och har stor nyfikenhet på tillämpning av ny teknik. Din bakgrund inom tekniken har gett dig kunskaper du gärna använder i nya lösningar, men eget driv och uthållighet är lika viktiga som erfarenhet.

För att trivas i rollen behöver du vara strukturerad och kunna organisera ditt arbete effektivt för att hålla deadlines. En god slutledningsförmåga, att vara analytisk med sinne för detaljer är ett stort plus!

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • Några års erfarenhet av att ha arbetat nära eller med modern IT-drift

  • Erfarenhet av IT-drift, IT-infrastruktur och arbete med komplexa IT-driftsmiljöer

  • Van att jobba i team med fördelning av arbetsuppgifter mot gemensamma mål

  • Mycket god kommunikationsförmåga, van att kunna diskutera frågeställningar både med tekniska specialister och personer utan teknikkunskaper

  • Relevant teknisk utbildning som systemtekniker

  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Som person söker vi dig som är analytisk och strukturerad med ordning och reda vad gäller både teknik och arbetsuppgifter. Teamkänslan hos oss är väldigt viktig och därför behöver du tycka om att samverka med andra. För att passa i rollen och trivas hos oss behöver du vara trygg i din roll som systemtekniker med god kommunikationsförmåga för att kunna diskutera frågeställningar med både tekniska specialister och personer utan teknikkunskaper.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Upplands Väsby kommun som arbetsgivare

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.
Information om tjänsten som IT-tekniker/Datatekniker Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

599892

Sista ansökningsdag

2023-03-21

Kontakt

Johanna Johansson,08-59097265

Senast uppdaterad: 6 april 2021