Boendestödjare till Gruppbostad och Servicebostad i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Har du kanske uppehåll från studier under sommaren? Eller vill du av annan anledning jobba som vikarie inom omsorg för funktionshindrade under juni till augusti? Vi söker dig som vill ha ett givande arbete som stödassistent under sommaren, med goda möjligheter till fortsatt arbete vid ordinarie medarbetares frånvaro. 

Vi erbjuder dig 

Som boendestödjare erbjuder vi dig ett givande arbete i uppdraget kring brukarna. Du kommer att tillhöra ett team med engagerade medarbetare och en engagerad chef.

Om oss 

Vi söker vikarierande boendestödjare/stödassistenter till flera av våra gruppbostäder i Upplands Väsby kommun. Enheterna är en del av Väsby Stöd och Omsorg, som förutom ett antal gruppbostäder även driver servicebostäder, daglig verksamhet och viss annan verksamhet. 

Enheterna vänder sig till personer med intellektuella funktionsnedsättningar och/eller autism och olika grad av omsorgs- och omvårdnadsbehov. På boendena bor vanligtvis upp till fem-sex personer. På varje enhet arbetar även en stödpedagog. 

Om tjänsten 

Som vikarierande boendestödjare/stödassistent har du på samma sätt som övriga stödassistenter och stödpedagog ansvar för att de boende får det stöd och den omsorg och omvårdnad de behöver och har rätt till. På vardagarna har de flesta av de boende sysselsättning på daglig verksamhet, varför helgerna blir särskilt viktiga för dem att utöva en aktiv fritid på. Du har ett nära samarbete med stödpedagog och övriga assistenter för att rutiner efterlevs och säkerställs i det dagliga arbetet. Rollen innebär även att föra social dokumentation i digitalt system. Du samverkar med anhöriga, gode män och övriga nyckelpersoner för att tillförsäkra den enskilde en god omvårdnad, stöd och service. 

Är du den vi söker? 

Vi söker dig som har: 

  • Slutförd eller pågående undersköterskeutbildning , alternativt annan utbildning på lägst gymnasial nivå genom vilken grundläggande kunskaper förvärvats inom följande områden: 

- Intellektuell funktionsnedsättning och autism 

- Salutogent förhållningssätt 

- Tillämpliga arbetssätt med målgruppen och inom LSS-verksamhet, t.ex. lågaffektivt bemötande 

- Kognitivt och kommunikativt stöd 

- Omvårdnad 

  • Minst ett års erfarenhet från omvårdnadsnära arbete 

  • B-körkort 

Som person är du inkännande och har förmåga att knyta nya kontakter samt har lätt för att anpassa dig utifrån olika brukares behov. Du har en bra samarbetsförmåga med bra servicekänsla i relationen till brukare, kollegor och anhöriga. Det här är ett jobb för dig som kan arbeta självständigt och känner dig trygg i rollen!

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi på social- och omsorgskontoret arbetar med allt från adoptionsfrågor till vård i livets slutskede. Vår verksamhet och organisationskultur präglas av vår värdegrund gällande delaktighet, kompetens, tillit och respekt. Det är grunden i vårt arbete och ett förhållningsätt mot varandra och de vi är till för.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Upplands Väsby kommun som arbetsgivare

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.
Information om tjänsten som Stödassistent Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Sommarjobb/Säsongsanställning

Anställningens omfattning

Heltid/Deltid

Sysselsättningsgrad

10 veckor

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Timlön

Antal lediga befattningar

20

Referensnummer

601164

Sista ansökningsdag

2023-04-09

Kontakt

Helene Pettersen,0859097364,Jens Frölander,0859097691,Ulrika Ekmar,0859097880

Senast uppdaterad: 6 april 2021