Bygglovhandläggare till Bygglovsenheten i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Har du ett stort genuint intresse för samhällsbyggnad och har en förmåga att göra juridiska och estetiska bedömningar? Vi söker nu en erfaren bygglovshandläggare som uppskattar kontakt med Väsbybon, kollegor och kunder.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats där vi lägger stor vikt vid ledarskap och medarbetarskap. Detta för att vi tillsammans ska skapa en god arbetsplatskultur. Bärande principer för vår arbetsplatskultur är att:

  • Vi tar ansvar och samarbetar för att skapa värde för dem som bor och verkar i Väsby.

  • Vi är tydliga kring våra uppdrag.

  • Vi har tillit och förtroende för varandras roller och perspektiv.

Det innebär att vi lägger stor vikt vid ett tillitsbaserat ledarskap där du som medarbetare får ta ett stort eget ansvar vid ärendehandläggning och vid utveckling av verksamheten.

Om oss

Bygglovsenheten är en del av bygg- och miljökontoret som totalt är 40 medarbetare. Enheten svarar för hantering av bygglov och tillsyn enligt plan-och bygglag (PBL). Vi arbetar alltid med fokus på den övergripande samhällsutvecklingen med strävan efter att ha en effektiv och kundorienterad handläggningsprocess. Vi är ett engagerat team som diskuterar och delar kunskaper och erfarenheter med varandra. Detta för att gemensamt bidra till en hög kvalitet med en rättssäker och enhetlig tillämpning av PBL.

Om tjänsten

Som bygglovhandläggare hos oss arbetar du självständigt och i samverkan med dina kollegor, med digital handläggning av olika typer av byggärenden i enlighet med gällande lagar och praxis. Vilka ärendetyper du arbetar med varierar utifrån din specialkunskap och verksamhetens behov  och kan därmed variera mellan alla ärendetyper enheten ansvarar för.

I ett tidigt skede, inför ansökan om bygglov, finns du tillgänglig för rådgivning till allmänheten och företagskunder och ger en god service och ett professionellt bemötande såväl vid besök, i telefon och i våra digitala kanaler. Vi vill helt enkelt att det ska vara enkelt att söka bygglov som blir kompletta, korrekta och rättssäkra enligt lagar och regler – och du är en viktig del i det.

Du och dina kollegor bidrar till enhetens utvecklingsarbete, arbetar kontinuerligt med att effektivisera våra processer och deltar i samarbetsformer med andra förvaltningar och enheter. Tillsammans utvecklar vi vår bygglovsservice för att underlätta samarbete med näringslivet och förbättra vårt nöjdkundhetsindex (NKI). Du kan i övrigt komma att göra utredningar, bereda fördjupade uppdrag och delta i löpande stadsbyggnadsuppgifter.

För att hålla en hög kvalitet i arbetet är omvärldsbevakning, kompetensutveckling och deltagande i projekt självklara delar. Det finns även möjlighet för dig att arbeta inom vår tillsynsverksamhet.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • Du är högskoleutbildad byggnadsingenjör, arkitekt eller har annan utbildningsbakgrund som bedöms av arbetsgivaren som lämplig för tjänsten

  • Tidigare erfarenhet av bygglovsprövning

  • Goda kunskaper i relevanta regelverk som PBL, PBF och BBR

  • Eftersom vår kommunikation är en viktig del i vårt uppdrag måste du ha mycket god svenska och ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Har du andra språk ser vi det som en fördel.

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet från ärendehanteringssystemet Nova.

  • Kompetens inom gestaltning och kulturmiljö via utbildning eller arbete.

Som bygglovshandläggare har du många kontaktytor och är kontorets ansikte ut mot Väsbybon och byggaktörer. Vi ser därför att du gillar kontakt och relationer med kunder och drivs av att bidra till helhetsupplevelsen i samhällsbyggnadsprocessen och är trygg i ditt eget uppdrag. Du är prestigelös och möter varje människa med förståelse och respekt, visar ödmjukhet, är lyhörd och har fokus på individen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Upplands Väsby kommun som arbetsgivare

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.
Information om tjänsten som Civilingenjör, bygg Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

602582

Sista ansökningsdag

2023-03-28

Kontakt

Eleni Zervou,0859097998

Senast uppdaterad: 6 april 2021