Projektledare Exploatering i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Har du kunskap inom exploateringsområdet och en vilja att arbeta i en växande kommun? Nu söker vi dig som vill arbeta som projektledare inom exploatering och som vill vara med på vår resa att skapa Väsby stad 2040. Läs mer om vad vi kan erbjuda dig, om oss på mark- och exploatering och om tjänsten nedan!

Vi erbjuder dig

 • Här kommer du till en arbetsgivare som vill att alla medarbetare får möjlighet att utvecklas individuellt genom såväl interna som externa utbildningar och i det dagliga arbetet

 • Hos oss får du möjlighet att arbeta i ett trevligt team med varierade arbetsuppgifter

 • Tillsammans månar vi om ett gott arbetsklimat som bygger på samarbete, professionalitet och balans

 • Enhetens arbetssätt medger goda förutsättningar att arbeta hemifrån vid behov

Om oss

Som projektledare inom exploatering kommer du att ingå i enheten för mark- och exploatering. Enheten ingår i avdelningen samhällsplanering- och exploatering, vilket är en del av kontoret för samhällsbyggnad. Mark- och exploateringsenheten har totalt tio medarbetare med blandade kompetenser inom mark- och exploateringsområdet såsom exploateringsingenjörer, projektledare, projektchef, biträdande projektchef samt två markförvaltare.

Enheten utgörs i huvudsak av en exploatering- och genomförandefunktion samt en fastighetsägarfunktion. Medarbetarna deltar i kommunens arbete med samhällsbyggnad och arbetar i nära samverkan med andra enheter på kontoret.

Om tjänsten

Som projektledare exploatering arbetar du i en ledande roll tillsammans med de övriga i organisationen. Arbetet utgår från juridiska, ekonomiska och tekniska perspektiv. Rollen innebär ansvar för att:

 • Leda och organisera projekt i såväl planeringsskedet som genomförandeskedet

 • Säkerställa projektens framdrift utifrån tid, kostnad och kvalitet

 • Samarbeta med kollegor inom projektet och kontoret för samhällsbyggnad

 • Förbereda och föredra ärenden inför politiska beslut

 • Representera Upplands Väsby kommun som markägare där förhandling och kontaktskapande är viktiga delar

 • Vara företrädare för kommunen gentemot allmänheten, näringslivet och olika marknadsaktörer

Vi tror på ett ansvarsfullt och starkt ledarskap, god kommunikation och tydliga strukturer. Du prioriterar och delegerar till övriga medlemmar inom projektet och rapporterar regelbundet till projektchefen och den biträdande projektchefen för Väsby Entré.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

 • Högskoleutbildning med inriktning mot lantmäteri, väg- och vatten, samhällsbyggnad eller annan utbildning som kan bedömas som likvärdig

 • Flerårig erfarenhet av projektledning inom exploatering och/eller stadsutveckling

 • Kunskap och erfarenhet inom relevant lagstiftning och praxis, exempelvis plan- och bygglagen, miljöbalken och fastighetsbildningslagen

 • Goda kunskaper i svenska

Det är meriterande om du har erfarenheter av arbete i politisk styrd organisation.

Du är en person som drivs av en vilja att arbeta målinriktat och åstadkomma resultat. Du ser möjligheter och anpassar dig till förändrade krav och nya förutsättningar. Du är kreativ och nytänkande, vilket för oss innebär att du löser utmaningar genom kontinuerlig omvärldsbevakning och med hjälp av teamet.

Du kan genom ditt strukturerade och lösningsorienterade arbetssätt bidra till att vi tar ytterligare steg för att förbättra vår verksamhet på ett hållbart och affärsmässigt sätt. Du trivs med att samarbeta med andra människor och du värdesätter en kultur som innebär att vi hjälps åt för att tillsammans nå gemensamma mål.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Upplands Väsby kommun som arbetsgivare

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.
Information om tjänsten som Projektledare, bygg och anläggning Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

602827

Sista ansökningsdag

2023-04-07

Kontakt

Sofia Hofstedt,0859097959

Senast uppdaterad: 6 april 2021