Teamledare på bygglovsenheten i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Nu söker vi vår nya teamledare inom bygglov som vill bli en del av vårt team! Har du en bakgrund inom samhällsbyggnad och drivs av att coacha andra människor till att utvecklas i sin yrkesroll? Då kanske du är vår nästa kollega!

Vi erbjuder dig

Hos oss får du ett brett, komplext och fantastiskt roligt uppdrag på en enhet fylld av kompetens och engagemang med fokus på våra medborgares behov av service och vägledning i bygglovsärenden. Inom enheten hjälper och stöttar vi varandra och delar med oss av vår kunskap för att vi ska uppnå samsyn och utföra vårt samhällsnyttiga uppdrag med hög kvalitet.

Om oss

Bygglovsenheten tillhör Bygg-och miljökontoret. Det är ett litet myndighetskontor som ansvarar för frågor och ärenden inom bygglov, miljö samt geodetisk mätning och GIS. Totalt är vi cirka 40 medarbetare fördelade på fyra enheter: Bygglov, Miljö, Geodata och Stab. Bygglovenheten består av två grupper, tillsyn och bygglov med respektive teamledare.

Vi strävar efter att Väsbyborna ska vara delaktiga i kommunens utveckling och det är deras behov, rättigheter och förutsättningar som leder oss i arbetet. Vi har medborgarens fokus i allt vi gör. Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska och letar alltid efter nya kollegor som vill vara med och skapa framtidens Upplands Väsby.

Om tjänsten

I rollen som teamledare har du verksamhetsansvar över ett av två team. Det team du kommer att leda består av fyra handläggare. Ditt huvudsakliga uppdrag är att skapa goda förutsättningar för att teamet ska kunna göra sitt yttersta i sina yrkesroller, så att de kan ge medborgarna hög service och ett professionellt bemötande på ett rättssäkert sätt. Det handlar om att säkerställa handläggning med högt kundfokus där medborgarna får stöd att, inom ramarna för en rättssäker myndighetsutövning, förverkliga sina drömmar. Här är kundservice och bemötande centrala delar, men även effektiva arbetsprocesser.

Som teamledare kommer du att, under enhetschefen, leda bygglovsteamet. Du kommer att samordna och stötta teamets arbete och vara ett stöd i vardagen som bollplank och rådgivare. Vidare vägleder du i knäckfrågor och förankrar dessa med enhetschefen, som vid behov tar knäckfrågan vidare i organisationen. Utgångspunkten är att en del av arbetstiden läggs på teamledarrollen och en del som handläggare i egna ärenden.

Tillsammans med andra teamledare deltar du i möten kring övergripande förhållningssätt, arbetsmetoder och rutiner. Alla personal-, arbetslednings- och arbetsmiljörelaterade frågor hanteras av enhetschefen.

Förekommande arbetsuppgifter är:

 • Fördelning och uppföljning av ärenden

 • Framtagning och/eller uppdatering av riktlinjer, remissvar till myndigheter mm

 • Verksamhetsutveckling med allt från att förbättra kundnöjdheten till att

    vidareutveckla det digitala arbetssättet

 • Att tillsammans med handläggarna verka för att synpunkter från våra kunder

    återkopplas och omhändertas på ett strukturerat och professionellt sätt

 • Handleda och skapa samsyn inom arbetsgruppen

 • Omvärldsbevakning

 • Verksamhetsplanering inom ämnesområdet bygglov

 • Ha helhetssyn och stort fokus på samverkan både internt och externt

 • Handlägga egna bygglovsärenden

Du kommer att ha ett nära samarbete med enhetens chef och din teamledarkollega som ansvarar för det andra teamet. Du kommer också samarbeta med dina kollegor på bygglovsenheten, med andra tjänstemän inom kommunen, politiker, medborgare, konsulter samt andra myndigheter. Vid behov leder du gruppmöten. Som teamledare kommer du delta vid verksamhetsplanering på kontorsnivå och enhetsnivå.

Är du den vi söker?


Vi söker dig som har:

 • Högskoleutbildning från arkitektur- eller byggnadsingenjörsutbildning eller annan jämförbar utbildning.

 • God kunskap om den lagstiftning som styr verksamheten

 • Flera års erfarenhet av handläggning av bygglov i politiskt styrd verksamhet

Det är meriterande om du har:

 • Tidigare erfarenhet av att leda andra (exempelvis som teamledare, arbetsledare eller liknande)

 • Kompetens via utbildning eller arbete inom gestaltning och kulturmiljö

Som person har du lätt för att sätta upp mål, organisera resurser, följa upp och avsluta aktiviteter. Du har ett strukturerat arbetssätt och en god förmåga att prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du har också en god förmåga att skapa engagemang och delaktighet hos medarbetarna. Då du kommer ha mycket kontakt med människor i olika situationer behöver du vara utåtriktad, samarbetsorienterad och ha en god pedagogisk förmåga. Vidare har du god förmåga att göra avvägningar med hänsyn till verksamhetens uppdrag och mål.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Upplands Väsby kommun som arbetsgivare

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.
Information om tjänsten som Civilingenjör, bygg Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

603417

Sista ansökningsdag

2023-03-31

Kontakt

Eleni Zervou,0859097998

Senast uppdaterad: 6 april 2021