Biståndshandläggare till socialpsykiatrin i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Biståndsenheten för personer med funktionsnedsättning söker en trygg och lösningsorienterad biståndshandläggare till socialpsykiatrin. Uppdraget innebär myndighetsutövning i form av att utreda inkomna ansökningar, fatta beslut och följa upp givna insatser. Verksamheten präglas av vår värdegrund som innefattar delaktighet, kompetens, tillit och respekt.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett nära ledarskap, kontinuerlig ärendehandledning, processhandledning, juridisk handledning och övrig kompetensutveckling. På arbetsplatsen har vi flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag samt möjlighet att arbeta hemifrån i viss mån. Hos oss är det viktigt att det är högt i tak och att vi tillsammans arbetar för att utvecklas och förbättras utifrån vårt uppdrag. Arbetsplatsen ligger centralt i Upplands Väsby med bra kommunikationer för dig som pendlar. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Om oss

Biståndsenheten för personer med funktionsnedsättning består av 28 medarbetare uppdelat i två team, socialpsykiatri och LSS (Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade).

Om tjänsten

Vi söker en vikarie under ett år till socialpsykiatrin för en av våra medarbetare som ska vara föräldraledig.

Arbetsuppgifterna som biståndshandläggare innebär bland annat att ta emot ansökningar från den enskilde eller orosanmälningar, utreda behov av insatser och fatta beslut, beställa och följa upp befintliga insatser samt dokumentera och vägleda medborgare utifrån deras behov av stöd och hjälp. Arbetet innebär mycket kontakt med de enskilda personerna och samarbete med kollegor, anhöriga/företrädare samt andra aktörer inom verksamhetsområdet.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • Socionomexamen eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • God förmåga att på svenska uttrycka dig väl i tal och skrift


Det är meriterande om du har:

  • Körkort
  • Erfarenhet av att arbeta med personer med psykisk funktionsnedsättning

Som person är du:

Lösningsorienterad, strukturerad, flexibel samt har ett professionellt förhållningssätt och alltid ger ett gott bemötande. Vidare har du en god samarbetsförmåga och kan ta egna initiativ och arbeta självständigt. Arbetsdagarna läggs till stor del upp av dig som handläggare vilket ställer krav på att du är en ansvarsfull person.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi på social- och omsorgskontoret arbetar med allt från adoptionsfrågor till vård i livets slutskede. Vår verksamhet och organisationskultur präglas av vår värdegrund gällande delaktighet, kompetens, tillit och respekt. Det är grunden i vårt arbete och ett förhållningsätt mot varandra och de vi är till för.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Upplands Väsby kommun som arbetsgivare

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.
Information om tjänsten som Biståndsbedömare/Biståndshandläggare Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100 %

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

603754

Sista ansökningsdag

2023-04-02

Kontakt

Katrina Eriksson,08-59097000,Susanne Johansson,08-59097197

Senast uppdaterad: 6 april 2021