Dokumentcontroller/registrator till kanslienheten i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

För att kommunen ska kunna säkerställa en god informationsförvaltning behöver vi förstärka verksamheten med en kollega över sommaren. Upplands Väsby kommuns kanslienhet söker därför en extra dokumentcontroller/registrator. Är du en strukturerad person som ser värde i att skapa goda relationer? Läs mer om vad vi kan erbjuda dig, om oss på kanslienheten och om tjänsten nedan!

Vi erbjuder dig

Upplands Väsby kommun är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Bredden inom en kommun ger möjligheter att få kunskaper inom en rad olika kunskapsfält. Nya medarbetare får en utförlig introduktion i kanslienhetens rutiner och arbetssätt avseende nämnd-, informations- och ärendehantering och har goda möjligheter att utvecklas i rollen och inom enheten.

Med goda pendlingsmöjligheter är det 30 minuters resväg från både Stockholms centralstation och Uppsala centralstation.

Om oss

Alla kommunens dokumentcontrollers, nämndsekreterare och arkivarier är samlade centralt på kanslienheten och servar alla kommunens nämnder och kontor. Det leder till ett professionellt och likartat arbetssätt och att vi kan ge en god och kvalitativ service. Kanslienheten tillhör kommunledningskontoret och är en enhet med specialistkompetens inom informations- och ärendehantering. Vi är 17 medarbetare inom områdena registratur, nämndadministration och kommunarkiv. Enheten ger stöd åt kommunens samtliga nämnder och kontor. Vi jobbar digitalt, enhetligt och med kontinuerlig utveckling av våra gemensamma rutiner och arbetssätt, för att vi själva och andra ska kunna arbeta effektivt med ärende- och informationshantering inom den kommunala organisationen.

Upplands Väsby kommuns traditionella registratur är en integrerad del av kommunens övergripande informationsförvaltning. Den nu aktuella tjänsten kommer att vara inriktad gentemot några av kommunens nämnder. I arbetsuppgifterna ingår sedvanliga registratorsuppgifter, men med ett stort inslag av digitalt arbetssätt och delaktighet i kanslienhetens fortsatta digitaliseringsarbete.

Om tjänsten

Dokumentcontrollergruppen består av fem personer, sex över sommaren, och du som sommarförstärkning kommer att jobba i en grupp med möjlighet att rådfråga kollegor. Som dokumentcontroller ingår bland annat följande arbetsuppgifter:

  • Registrera inkomna handlingar i våra ärendehanteringssystem

  • Hantera inkommande post till nämnderna, såväl digital som fysisk

  • Sekretessprövning och utlämning av allmänna handlingar

  • Skapa och avsluta ärenden i vårt ärendehanteringssystem

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har en akademisk utbildning med inriktning mot arkivvetenskap och/eller erfarenhet av arbete som dokumentcontroller/registrator i offentlig verksamhet.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att tillämpa Offentlighet- och sekretesslagen (2009:400) och tidigare erfarenhet av att arbeta med utlämningsärenden.

Som person är du strukturerad och har en förmåga att arbeta självständigt samtidigt som du är relationsskapande och samarbetsorienterad. För oss innebär detta att du kan skapa förtroende och engagemang i samarbetet med övriga medarbetare i kommunen. Vidare behöver du vara noggrann, lösningsorienterad och ha förmåga att följa komplexa rutiner samt uppskatta ett högt arbetstempo och ett varierat arbetsinnehåll.

Denna tjänst är placering i säkerhetsklass. Det innebär att en säkerhetsprövning kommer att genomföras inför anställning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Upplands Väsby kommun som arbetsgivare

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.
Information om tjänsten som Registrator Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Särskild visstidsanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

2023-06-01

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

604858

Sista ansökningsdag

2023-04-06

Kontakt

Mattias Näslund,0859097365

Senast uppdaterad: 6 april 2021