Webbredaktör till kommunikationsenheten i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Som webbredaktör har du en viktig roll i arbetet att tillgängliggöra information och budskap på våra webbplatser. Ditt fokus kommer att vara innehåll - både löpande uppdateringar och större innehållsprojekt. Låter det intressant? Läs mer om vad vi kan erbjuda dig, om oss på kommunikationsenheten och om tjänsten nedan.

Vi erbjuder dig

Kollegorna på kommunikationsenheten är ett kompetent, härligt och kreativt team med en bredd av både kunskap och erfarenhet. Vi är tillgängliga för varandra för frågor och stöd i stort och smått. Det finns förståelse för och helhetssyn på enhetens uppdrag. Vi är en arbetsgrupp där man vill att alla ska lyckas och leverera så bra som möjligt. Vi har alltid ett hjälpsamt förhållningssätt och bjuder på oss själva!

Om oss

Vi på kommunikationsenheten ansvarar för kommunens strategiska kommunikationsarbete. Vi ger kommunens kontor kommunikationsstöd som innefattar bedömning, rådgivning, planering och genomförande av kommunikationsinsatser som ska bidra till att önskad effekt uppnås. Vi har idag två webbplatser som enheten ansvarar för, en externwebb och ett intranät.

Om tjänsten

Som webbredaktör bidrar du med din kommunikationskompetens och ditt webbperspektiv. Du ingår i den centrala webbredaktionen och arbetar operativt med innehållet på webbplatserna. Det innebär att producera och publicera innehåll som är utformat enligt riktlinjer för språk, tillgänglighet och koncept. Du kommer att arbeta i nära samarbete med kollegorna på webbredaktionen, i kommunens verksamheter och övriga kollegor på enheten. Du fångar behov och omsätter till bästa möjliga innehåll och lösning för webb - alltid med målgruppen i fokus. Du analyserar användarnas beteende och optimerar innehållet. 

Är du den vi söker?

Vi söker dig som:

 • Har utbildning från högskola eller universitet inom medie- och kommunikationsvetenskap, journalistik eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig

 • Har erfarenhet av att i närtid arbetat med redaktionellt webbarbete

 • Är en skicklig skribent med förmåga att formulera budskap anpassade till webb

 • Har kunskap om lagkrav för digital tillgänglighet

 • Har kunskaper i publiceringsverktyg för webb

 • Behärskar Officepaketet och Photoshop för enklare bildhantering

Det är meriterande om du har: 

 • Erfarenhet av att skriva klarspråk

 • Erfarenhet av Sitevision

 • Erfarenhet av att ta fram och analysera webbstatistik

 • Kunskap i Matomo

 • Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation

Som person är du strukturerad och van att planera och prioritera ditt dagliga arbete samt större uppdrag. För dig är dina arbetsrelationer viktiga och du har lätt för att ta kontakt med nya människor och gillar att samarbeta. Du har ett positivt driv och ser lösningar framför hinder. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Upplands Väsby kommun som arbetsgivare

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.
Information om tjänsten som Webbredaktör Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidare med provanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

2

Referensnummer

607918

Sista ansökningsdag

2023-04-14

Kontakt

Carin Lundgren,0859097064

Senast uppdaterad: 6 april 2021