Systemförvaltare avfall till kretsloppsenheten i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Vill du jobba med utveckling av avfallshanteringen i Upplands Väsby med stöd av IT, samtidigt som du gör skillnad i en samhällsviktig verksamhet? Är du lösningsorienterad och prestigelös i ditt arbetssätt? Då är du den vi söker! Läs mer om vad vi kan erbjuda dig, om oss på Kretsloppsenheten och tjänsten nedan.

Vi erbjuder dig

Det sker ständig utveckling inom avfallsområdet och vi står inför ett spännande utvecklings- och förändringsarbete i vår verksamhet, vilket ger dig goda möjligheter till kompetensutveckling och till ett stimulerande och spännande arbete. Vi erbjuder dig en tjänst där du som systemförvaltare har en viktig roll vid förvaltning och utveckling av vårt kundhanteringssystem med mera. Du blir del av ett team med kollegor med hög kompetens, som har kul ihop och bryr sig om varandra. Hos oss blir du del av en trevlig och prestigelös kultur där vi hjälps åt och tar tillvara på varandras kunskap, olikheter och erfarenheter.

Om oss

Vi ansvarar för att en av kommunens viktigaste samhällstjänster fungerar, hela året om. Genom vårt arbete med avfallshantering bidrar vi till att skapa ett samhälle som möjliggör för Väsby-borna att leva hållbart.

Kretsloppsenheten ingår i kommunens kontor för samhällsbyggnad och vi ansvarar för att planera, utveckla och driva kommunens insamling och hantering av avfall. Vi arbetar även långsiktigt med medvetandegörande och för att skapa beteendeförändringar kring avfallshantering och avfallsminimering. 

Om tjänsten

Vi söker nu en systemförvaltare och erbjuder dig ett stimulerande arbete med att förvalta och utveckla vårt verksamhetssystem. I din roll kommer du att ansvara för administration och drift av enhetens övergripande verksamhetssystem och leda arbetet med att utveckla verksamhetssystemet i samklang med övriga system. Du kommer även ansvara för enhetens operativa arbete avseende dataskyddsförordningen och kompletterande dataskyddslagstiftning i samarbete med kontorets dataskyddssamordnare.  

Exempel på arbetsuppgifter: 

 • Underhålla och utveckla verksamhetssystemets funktioner och utgöra stöd åt användarna.

 • Samordna och genomföra marknadsundersökning samt eventuell upphandling  och implementering av nytt verksamhetssystem. 

 • Ta fram förvaltningsplan för verksamhetssystemet, riktlinjer för IT-säkerhet för användare och nödvändiga rutiner med mera. Följa upp systemets kostnader och rapportera till enhetschef. 

 • Styra och leda systemets utveckling utifrån organisationens riktlinjer och strategier. Driva och/eller medverka i angränsande digitaliseringsprojekt.

 • Test och felsökning av systemet, med hjälp av berörda stödfunktioner (externa & interna).

 • Ta fram och underhålla rutiner, användarinstruktioner och annan relevant systeminformation. Hantera accessfrågor och användargrupper. 

 • Ansvara för att utbildning planeras och genomförs utifrån användarnas behov. 

Verksamheten är under utveckling till följd av ändrad lagstiftning vilket kan innebära att ytterligare system ska/behöver införas. Verksamheten har även som målsättning att framöver utveckla en avfalls-app. 

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

 • Minst en 3 årig-gymnasieutbildning.

 • Tidigare erfarenhet från verksamhetsnära systemförvaltning.

 • Tidigare erfarenhet inom projektledning. 

Det är meriterande om du har:

 • Högskoleexamen inom systemförvaltning/IT.

 • Erfarenhet av förvaltning av kund- och ärendehanteringssystem lik EDP-future och EDP-mobile. 

 • Erfarenhet inom upphandling och utveckling av kund- och faktureringssystem. 

 • Erfarenhet av kommunal avfallshantering.

 • Erfarenhet inom app-utveckling. 

 • Erfarenhet av GDPR-frågor. 

Som person är du strukturerad genom att du arbetar enligt en tydlig process. Då arbetet innebär mycket frihet under eget ansvar är det viktigt att du är självgående och kan planera och organisera ditt arbete självständigt. Du är en problemlösare med ett analytiskt angreppssätt och har erfarenhet av att säkerställa struktur och kvalité i system. Då det ingår bland arbetsuppgifterna att stödja enheten och användare, är det viktigt att du är samarbetsorienterad och känner dig bekväm med att kliva fram och skapa nya relationer, liksom att du har en vilja att få insikt i vår verksamhet. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Upplands Väsby kommun som arbetsgivare

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.
Information om tjänsten som Systemförvaltare Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

608062

Sista ansökningsdag

2023-04-16

Kontakt

Celeste Hoffman,0859097199

Senast uppdaterad: 6 april 2021