Arkivarie till kanslienheten i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Kommunens arkiv är en kunskapsresurs för hela samhället och är en del av det nationella kulturarvet. För att kommunen ska kunna säkerställa en god informationsförvaltning behöver vi förstärka verksamheten med en föräldravikarie. Som arkivarie i Upplands Väsby kommun har du en viktig roll i arbetet med att förvalta, bevara, tillgängliggöra och vårda arkivhandlingar. Du arbetar med historien, samtiden och framtiden, både digitalt och pappersbaserat. Låter det intressant? Läs mer nedan!

Vi erbjuder dig

Upplands Väsby kommun är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Bredden inom en kommun ger möjligheter att få kunskaper inom en rad olika kunskapsfält. Nya medarbetare får en utförlig introduktion i kanslienhetens rutiner och arbetssätt avseende nämnd-, informations- och ärendehantering och har goda möjligheter att utvecklas i rollen och inom enheten.

Med goda pendlingsmöjligheter är det 30 minuters resväg från både Stockholms centralstation och Uppsala centralstation.

Om oss

Du tillhör kanslienheten som arbetar med informationsförvaltning och nämndadministration. Enheten består av nämndsekreterare, dokumentcontrollers/registratorer, arkivarier, informationssäkerhetssamordnare och förvaltningsledare. Du kommer att ingå i arkivteamet (kommunarkivet) som leds av en teamansvarig. Kanslichefen är vår närmaste chef.

Om tjänsten

Som arkivarie kommer du att:

 • Handlägga begäran om utlämnande av allmän handling och genomföra sekretessprövningar
 • Ta emot leveranser samt ordna och förteckna analoga arkivhandlingar
 • Bidra till att vårda arkivmyndighetens fysiska centralarkiv
 • Utgöra ett kommunövergripande stöd i arkivfrågor

Andra arbetsuppgifter kan förekomma, till exempel att:

 • Genomföra gallringsutredningar
 • Uppdatera styrdokument och interna rutiner
 • Hålla interna utbildningar inom verksamhetsområdet

Kommunen arbetar med att utveckla digitalisering och e-förvaltning. Som vikarierande arkivarie kan du ges möjlighet att medverka i detta arbete. 

Är du den vi söker?

Vi söker dig som:

 • Har genomgått en högskoleutbildning med arkivvetenskaplig inriktning
 • Har erfarenhet av eller kunskap om sekretessprövning och utlämnande av allmänna handlingar (speciellt begäran från allmänheten)
 • Är en van datoranvändare och har arbetat i olika verksamhetssystem
 • Har kännedom om lagar och förordningar som styr offentlig verksamhet och som relaterar till en arkivaries ansvar och uppgifter
 • Är resultatorienterad, ansvarstagande och är bra på att strukturera sitt arbete.

Som person är du självgående, noggrann, problemlösande och ödmjuk. Eftersom arbetet innebär både externa och interna kontakter är det viktigt att du är kommunikativ, serviceinriktad och har lätt att ta kontakt med nya människor. Du ska vara stresstålig och ha en förmåga att hantera många uppgifter samtidigt.

Denna tjänst är placering i säkerhetsklass. Det innebär att en säkerhetsprövning kommer att genomföras inför anställning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Upplands Väsby kommun som arbetsgivare

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.
Information om tjänsten som Arkivarie Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

2023-05-01

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

609068

Sista ansökningsdag

2023-04-16

Kontakt

Mattias Näslund,0859097365

Senast uppdaterad: 6 april 2021