Fritidsledare med utåtriktat uppdrag i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Vill du ha en spännande utmaning? Tror du på att uppmuntran, förtroende, ansvar och kunskap bygger självkänsla? Då kan du vara den vi söker. Vi vill ge fler av kommunens ungdomar tillgång till en kvalitativ och öppen fritidsverksamhet genom att utveckla en rörlig och icke platsbunden ungdomsverksamhet. Vi söker nu två fritidsledare för uppgiften. Läs mer om tjänsten nedan!

Vi erbjuder dig

Hos oss får du ett utvecklande och flexibelt arbete som engagerar och utmanar. Du får kolleger som har ett tydligt ungdomsperspektiv och som sätter ungdomars bästa i första rummet. Du kommer till en kommun där det är lätt att samarbeta för ett gemensamt mål. Du erbjuds ett självständigt arbete där vi tillsammans finner former för att uppnå ett bra resultat. Här får du utlopp för din kreativitet, nyfikenhet och fantasi.

Om oss

Upplands Väsbys kommunala fritidsgårdar och ungdomsverksamhet är organiserad under kultur- och fritidskontorets ungdomsenhet. Ungdomsenheten består idag av tre fritidsgårdar för ungdomar i årskurs 6-9 och ett ungdomskulturhus för unga i årskurs 9 till 20 år.

Enhetens grunduppdrag är att skapa en meningsfull fritid och attraktiva mötesplatser för Väsbys unga medborgare där preventivt och främjande arbete genomsyrar verksamheten.

Alla som möter besökare i verksamheten ska vara lyhörda för ungdomars behov och önskemål. Alla ungdomar har rätt till en rolig och meningsfull fritid. Ungdomsenhetens förhållningssätt och värdegrund är som lyder:

 • Salutogent - att se och vårda det friska

 • Holistiskt - att se helheten i ett barn eller en ungdom

 • Långsiktigt och samverkande

 • Trygghetsskapande, tillgängligt och kreativt

 • Normkritiskt

 • Ungdomsinflytande

Om tjänsten

De utåtriktade fritidsledarna kommer att tillhöra samma enhet som Upplands Väsbys fritidsgårdar och ha sin grundplacering på en eller flera av dessa arbetsplatser. En skillnad gentemot enhetens andra fritidsledare är att de utåtriktade tjänsterna kommer att arbeta mer plats-obundet än övriga fritidsledare.

Den utåtriktade fritidsledargruppen kommer att bestå av 2 personer som ska bedriva en uppsökande fritidsverksamhet. Det kan till exempel vara i bostadsområden eller centrum men också vid vissa tillfällen i skolorna. Verksamhetstiden är i huvudsak på eftermiddagar och kvällar men kan även ändras och anpassas till dagar och tillfällen då det finns ett extra behov. Barn och ungdomar i målgruppen 12- 16 år är prioriterade. Fritidsledarna ska också inspirera och informera om befintlig fritidsverksamhet i kommunen.

Uppdraget är att arbeta uppsökande och relationsskapande för att skapa en meningsfull och rolig fritid. Vi vill ha ett samarbete med fastighetsbolag, centrumägare, kommunala verksamheter, föreningar och andra intressenter som på olika sätt kan bidra till våra ungdomars fritid och positiva livsval.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

 • En fritidsledarutbildning eller en eftergymnasial utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig för uppdraget

 • Erfarenhet av arbete med främjande och förebyggande metoder i verksamhet, till exempel arbetat områdesbaserat eller hälsofrämjande för och med unga

Det är meriterande om du har:

 • Flerspråkighet

 • B-körkort

 • Tidigare erfarenhet av liknande uppdrag

I rollen som fritidsledare är det viktigt att du har en god social förmåga och en tilltro till att samarbete med andra är en viktig framgångsfaktor. Vi ser även att du delar våra värderingar och i handling visar på en personlig mognad. Du behöver också vara bekväm med en flexibel arbetssituation som ofta kan vara situationsanpassad och att befinna dig i olika miljöer.

Som person är du trygg och relationsskapande. Vi ser även att du är lösningsorienterad genom att du ser möjligheter istället för hinder.

Vi kommer att begära ett utdrag ur Polisens belastningsregister på slutkandidaterna.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Upplands Väsby kommun som arbetsgivare

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.
Information om tjänsten som Fritidsledare Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid/Deltid

Sysselsättningsgrad

75-100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

2

Referensnummer

623841

Sista ansökningsdag

2023-06-22

Kontakt

Kristina Vallgård,0851802503

Senast uppdaterad: 6 april 2021