Socialsekreterare till utredningsenheten i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Vill du vara med och skapa en trygg tillvaro för barn och deras familjer? Trivs du med att arbeta med myndighetsutövning?  Använder du Signs of Safety och har praktisk erfarenhet av arbetssättet? Gillar du att omges av kompetenta kollegor? Då är du rätt person för oss.

Vi erbjuder dig

Som nyanställd socialsekreterare i barngruppen får du en introduktion som är anpassad efter dina behov och dina tidigare erfarenheter. Du kommer att ha en rimlig arbetsbelastning för att kunna fokusera på att tillsammans med dina kollegor skapa en trygg och stabil tillvaro för barn och deras familjer som är i behov av socialtjänstens stöd.  

Om oss

I barngruppen kommer du att bli en del av ett resursstarkt gäng som består av nio erfarna socialsekreterare som utreder barns behov och följer upp beviljade insatser. Du kommer att ha ett kontinuerligt stöd av din biträdande enhetschef Nina. Gruppen har regelbundet gruppmöten och ärendehandledning samt extern handledning i grupp. 

Om tjänsten

Som socialsekreterare i utredningsgruppen arbetar du med barn och deras familjer som är i behov av stöd och skydd, med målet att hitta hållbara lösningar. Du genomför utredningar enligt SoL och LVU, samt följer upp beviljade insatser. Utredning och uppföljning görs enligt BBiC och utifrån gällande lagstiftning. 

Är du den vi söker?

Vi söker dig med socionomexamen eller annan utbildning som av Socialstyrelsen bedöms likvärdig.

Det är meriterande om du:

  • Har erfarenhet av arbete med myndighetsutövning på socialförvaltningen barn och unga.

  • Är väl förtrogen med de handläggningskrav och den lagstiftning som styr verksamheten samt har god dokumentationsvana.

  • Har erfarenhet av att arbeta enligt BBIC och har Signs of Safety som förhållningssätt i ditt dagliga arbete.

Som person är du relationsskapande genom att du har lätt för att skapa kontakt och bygga relationer med både barn och vuxna. Vidare är du stabil och samarbetsorienterad, vilket för oss innebär att du vågar hantera vårdnadshavares motstånd och har is i magen och se vad som blir bäst ur barnets perspektiv. Vi tror dessutom på att du behöver vara strukturerad för att passa i rollen, det genom att du har en god planering i handläggningen av dina ärenden. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi på social- och omsorgskontoret arbetar med allt från adoptionsfrågor till vård i livets slutskede. Vår verksamhet och organisationskultur präglas av vår värdegrund gällande delaktighet, kompetens, tillit och respekt. Det är grunden i vårt arbete och ett förhållningsätt mot varandra och de vi är till för.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Upplands Väsby kommun som arbetsgivare

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.
Information om tjänsten som Socialsekreterare Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

626866

Sista ansökningsdag

2023-06-08

Kontakt

Karin Westerberg-Engvall,0859097790,Nina Ninson ,0859097676

Senast uppdaterad: 6 april 2021