Familjebehandlare Väsby behandlingsteam i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Väsby behandlingsteam söker nu en familjebehandlare! Är du en kreativ person som tycker om att arbeta mot resultat? Tycker du dessutom att det är viktigt att skapa goda relationer? Läs mer om vad vi kan erbjuda dig, om oss på Väsby behandlingsteam och om tjänsten nedan!

Vi erbjuder dig

Här arbetar vi gärna två och två och vi är måna om att stötta och inspirera varandra. Gruppen besitter en mängd olika kompetenser. Ett ledord vi har är frihet under ansvar. Arbetsplatsen erbjuder möjligheter till vidareutveckling och har givetvis extern handledning. Vi utvärderar vårt arbete systematiskt, och får mycket goda resultat både vad gäller alliansfaktorer och förändring.

Du kommer till en arbetsgrupp där många jobbat länge tillsammans, men där vi fortsätter att vara nyfikna och håller arbetsglädjen högt. Det är viktigt att ha roligt på jobbet för att i ett långtidsperspektiv klara av att arbeta med svåra livsberättelser och situationer.

Om oss

Du blir en del av Väsby behandlingsteam som är en del av enheten förebyggande och behandling som i sin tur tillhör individ- och familjeomsorgen (IFO) i Upplands Väsby kommun. Enheten består av sex verksamheter där även nätverk & SIP-team, familjecentral, ungdomsmottagning, familj- och skolservice samt förebyggarteam ingår.

Den viktigaste plattformen för vårt arbete är familjebehandling på systemteoretisk grund. Metoder för vårt arbete är, förutom systemisk familjeterapi, bland annat KBT, Marte Meo, barnorienterad familjeterapi, anknytningsbaserad familjeterapi och nätverksarbete. Enheten har gemensamma arbetsplatsträffar och enhetsdagar under året. Vi har ett driv att utveckla verksamheterna till våra ungas bästa.

Det senaste åren har vi utvecklat arbetet med barn som upplevt våld i nära relationer, bland annat med hjälp av ATV:s metoder (alternativ till våld). Vi utvecklar också nätverksarbetet och har kontinuerlig internutbildning av all personal inom IFO.

Om tjänsten

Du kommer främst att arbeta med barn 0 – 12 år och deras familjer inom ramen för socialtjänstens öppenvårdsinsatser. Vi utför huvudsakligen biståndsbedömda insatser men erbjuder i viss mån familjesamtal som förebyggande råd och stöd.

Tjänsten är ett vikariat från den 1 november 2023 till den 1 augusti 2024. 

Är du den vi söker?

Vi söker dig som:

  • Är socionom eller har en utbildning som vi bedömer likvärdig

  • Har systemteoretisk/familjeterapeutisk vidareutbildning

  • Har gedigen erfarenhet av att arbeta med familjebehandling/familjeterapi i familjer med yngre barn

Det är meriterande om du har:

  • Utbildning och erfarenhet av att arbeta med grupper, särskilt vad gäller våldsutsatthet

  • Erfarenhet av och utbildning i någon av ovan nämnda metoder (KBT, Marte Meo, barnorienterad familjeterapi, anknytningsbaserad familjeterapi eller nätverksarbete), eller annat som kan bidra till utveckling av arbetet med yngre barn och deras familjer

Som person är du resultatorienterad och kreativ genom att du har en vilja till att finna lösningar till individens bästa. För att lyckas i rollen behöver du vara relationsskapande och lösningsorienterad. Vi ser även gärna att du som ny medarbetare kommer till oss med ett eget driv och nya utvecklingsidéer som vi tillsammans kan ta del av.

Intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi på social- och omsorgskontoret arbetar med allt från adoptionsfrågor till vård i livets slutskede. Vår verksamhet och organisationskultur präglas av vår värdegrund gällande delaktighet, kompetens, tillit och respekt. Det är grunden i vårt arbete och ett förhållningsätt mot varandra och de vi är till för.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Upplands Väsby kommun som arbetsgivare

Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Upplands Väsby kommun är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.
Information om tjänsten som Familjebehandlare/Familjepedagog Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Visstidsanställning (kortare än 3 månader)

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

656845

Sista ansökningsdag

2023-10-01

Kontakt

Kicki Hofling,0859097290

Senast uppdaterad: 6 april 2021