Projektledare bygg till Fastighetsavdelningen i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Som byggprojektledare hos oss får du möjlighet att driva många olika typer av projekt som rör allt från energieffektiviseringar, verksamhetsanpassningar, planerat underhåll, om- och tillbyggnader till nyproduktioner. Tycker du om att arbeta mot resultat och är målinriktad? Då kanske du är vår framtida projektledare inom fastighetsavdelningen i Upplands Väsby kommun!

Vi erbjuder dig

Här får du möjlighet att vara en del av ett kontor som tror på god samverkan för att utveckla service som skapar värde för Väsbyborna. Hos oss blir du en del av en kommun som växer. Med en ökande befolkning behövs fler lokaler för kommunal service. Det gör fastighetsavdelningens arbete extra viktigt.

Om oss

Som projektledare blir du en del av fastighetsavdelningen som ingår i kontoret för samhällsbyggnad med omkring 125 anställda. Fastighetsavdelningen består av drift, förvaltning, projekt och fastighetsutveckling med 27 medarbetare. Avdelningen förvaltar cirka 180 000 kvm lokaler, vilket innefattar både kommunägda och inhyrda lokaler samt särskilda boenden.

Om tjänsten

Du kommer att arbeta brett med projekt-, projekterings- och byggledning, majoriteten uppdrag avser lokaler för kommunal verksamhet/samhällsbyggnader varför erfarenhet av lokalprojekt är viktigt. Du ansvarar för att driva projekten mot uppställda mål avseende funktion, kvalitet, tid och kostnad. Projektledningsuppdraget omfattar hela processen, från förstudie till genomförande, besiktning och uppföljning. Du har ett ansvar för uppföljning under garantitiden. Du medverkar och tar fram utredningar, gör upphandlingar av entreprenader, konsulter och leverantörer. I arbetet ingår även att leda och medverka i olika typer av mötesforum för att säkerställa krav på leverans och ekonomi.

Du ansvarar för projektens ekonomi och för att inom givna tidsramar leverera underlag för budget, prognoser, uppföljning samt analyser och övrig redovisning. Arbetet sker i nära samarbete med intressenter inom kommunen, konsulter, leverantörer och entreprenörer samt med kollegor inom fastighetsavdelningen.

Utöver att driva byggprojekt ingår även aktivt deltagande i avdelningens arbete med målstyrning och övriga uppdrag.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • Relevant utbildning inom fackområdet. Gärna minst en högskoleutbildning inom samhällsbyggnad, byggteknik eller motsvarande

  • Mycket god arbetslivserfarenhet som projektledare på senior nivå

  • Dokumenterad erfarenhet av projekterings- och byggledning, av både enkla och mer komplexa byggprojekt, som exempelvis skolor, förskolor och sporthallar

  • Mycket goda kunskaper inom fackområdet och inom entreprenadjuridik

  • Erfarenhet av att jobba med certifieringssystem för byggnader avseende miljö- och energikrav

  • Erfarenhet av att jobba i en politiskt styrd organisation och vara väl förtrogen med LOU

  • God datorvana

  • B-körkort

Som person är du strukturerad och organiserad samt prioriterar aktiviteter på ett effektivt sätt. Du är dessutom samarbetsorienterad, kommunikativ och arbetar bra tillsammans med andra människor på ett lyhört och smidigt sätt.

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

 

Information om tjänsten som Projektledare, bygg och anläggning Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100 %

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

682009

Sista ansökningsdag

2024-02-29

Kontakt

Faihaa Yaqub,0851802568

Senast uppdaterad: 6 april 2021