Verksamhetscontroller till Utbildningskontoret i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Söker du en utvecklande och varierande roll där du blir spindeln i nätet i utbildningskontorets arbete med verksamhetsplanering? Söker du en roll som innebär att kvalitetssäkra, effektivisera och utveckla det systematiska kvalitetsarbetet samt att ha en övergripande samordnande roll där du får samarbeta med olika funktioner och verksamhetsområden? Är du dessutom intresserad av att arbeta med trygghets- och säkerhetssamordning och vill bidra till god struktur i en politiskt styrd organisation, då är detta tjänsten för dig!

Vi erbjuder dig

Hos oss får du en central roll i en tillväxtkommun som drivs av mod, framåtanda och nytänkande. Här finns engagerade medarbetare, medborgare och förtroendevalda. Här får du möjlighet att vara del av kommunens största kontor. Kontoret präglas av tät samverkan och nära samarbete, vilket gör att vi vågar ta beslut och genomföra sådant som skapar störst värde för Väsbyborna.

Din arbetsplats är centralt beläget på Anton Tamms väg med närhet till pendeltågstationen.

Om oss

Du blir en del av utbildningskontoret med drygt 700 medarbetare. Utbildningskontoret ansvarar för samtliga verksamhetsformer från förskola till vuxenutbildning. Kontoret har fyra verksamhetsinriktningar med varsin tillhörande chef; administration och ekonomi, kommunal regi, myndighetsutövande elevhälsa och stöd och utveckling.

Denna tjänst är placerad på avdelningen administration och ekonomi. Avdelningen har 11 medarbetare med breda ansvarsområden. Avdelningen har ett övergripande ansvar för att säkerställa att utbildningskontoret har effektiva och kvalitativa/rättssäkra administrativa processer och har ansvaret för den administrativa utvecklingen. Exempelvis har avdelningen ansvar för hantering av ärenden till utbildningsnämnden, tillsyn och tillstånd, resursfördelning, lokalfrågor, skolval, placering i förskola, systemförvaltning och verksamhetsplanering.

Du kommer centralt inom utbildningskontoret att vara med och bidra till att ge våra verksamheter det bästa stödet och säkerställa ett tydligt och kvalitativt underlag för politiska beslut.

Om tjänsten

Tjänsten som verksamhetscontroller med trygghets- och säkerhetssamordning är en ny funktion på utbildningskontoret. Vi erbjuder vi dig en utvecklande och varierande roll. Rollen innebär bland annat följande:

 • Samordna och driva utvecklingen av det systematiska kvalitetsarbetet på utbildningskontoret och hålla ihop arbetet med verksamhetsplanering och uppföljning.

 • Samordna och driva utvecklingen av trygghets- och säkerhetsarbetet på kontoret,

  vilket bland annat inkluderar arbete med det systematiska brandskyddsarbetet

  (SBA) och risk- och sårbarhetsanalyser (RSA).

 • Du kvalitetssäkrar årshjul samt tar fram rutiner och processer.

 • Du säkerställer att kontoret följer beslut och tidsplaner samt att dokumenten följer

  kommunens struktur för arbetet.

 • Du håller ihop rapporteringen för utbildningskontoret i verksamhetssystemet

  (Stratsys) och stöttar och utbildar chefer och andra nyckelpersoner vid behov.

 • Du bistår i arbetet med framtagande av behovsanalyser och statistikmaterial.

I din roll ingår även andra arbetsuppgifter utifrån behov.

I nära samarbete med övriga kollegor på kontoret deltar du i det gemensamma strategiska och långsiktiga arbetet inom kontorets ansvarsområden. Rollen innebär flera kontaktytor och samarbete med såväl kompetenser inom kontoret som kommunen, förtroendevalda och huvudmän.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

 • Relevant akademisk utbildning inom exempelvis statsvetenskap, ekonomi, statistik, eller annan akademisk utbildning som bedöms som likvärdig.

 • Flerårig erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning.

 • Flerårig erfarenhet av verksamhetsplanering och uppföljning.

 • Mycket goda kunskaper i svenska samt förmåga att kunna formulera dig väl i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av processutveckling och kvalitetsutveckling.

Som person är du självgående, strategisk, noggrann och tar ansvar för dina arbetsuppgifter och processer. Du arbetar strukturerat och systematiskt samt planerar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt utifrån satta mål, strukturer och tidsplaner. För att lyckas är det viktigt att du har en god analytisk förmåga och hittar lösningar utifrån helhetsperspektivet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

 

Information om tjänsten som Kvalitetssamordnare/Kvalitetskoordinator Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

690828

Sista ansökningsdag

2024-03-03

Kontakt

Mia Cameron,0859097513

Senast uppdaterad: 6 april 2021