Boendestödjare till gruppbostad/servicebostad LSS i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Har du kanske uppehåll från studier under sommaren eller vill du av annan anledning jobba som vikarie inom omsorg och funktionshindrade under juni till augusti? Vi söker dig som vill ha ett givande arbete som boendestödjare under sommaren med goda möjligheter till fortsatt arbete som vikarie under hösten.

Vi erbjuder dig

Gemensamt för samtliga verksamheter är att du kommer utföra ett varierande, roligt och viktigt arbete tillsammans med dina kollegor. Du kommer att erbjudas förberedande utbildningar inom relevanta delar av arbetet och vara del av ett engagerat och kompetent arbetslag.

Om oss

Du ansöker om att arbeta på något av våra boenden där både målgrupp och arbetstider varierar mellan enheterna. Du kommer att vara anställd på en eller flera enheter inom Väsby Stöd och Omsorg som bland annat driver grupp- och servicebostäder samt dagliga verksamheter. Samtliga verksamheter bedriver omsorg enligt LSS och målgrupperna varierar i omvårdnads - och omsorgsbehov. På varje enhet arbetar en stödpedagog.

Om tjänsten

Som vikarierande boendestödjare utför du samma arbetsuppgifter som dina ordinarie kollegor. Du stödjer brukaren i hens vardag och säkerställer att personen har en aktiv fritid. I ditt arbete följer du gällande rutiner och lagstiftning. Du för social dokumentation och hanterar digitala system. Du samarbetar nära dina kollegor men också med externa aktörer, företrädare och anhöriga med flera.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har slutförd eller pågående undersköterskeutbildning, alternativt annan relevant utbildning på lägst gymnasial nivå där dina kunskaper kan anses likvärdiga inom följande områden:

  • Intellektuell funktionsnedsättning och autism

  • Salutogent förhållningssätt

  • Tillämpliga arbetssätt med målgruppen som exempelvis lågaffektivt bemötande

  • Kognitivt och kommunikativt stöd

  • Omvårdnad

Du klarar även av att hantera digitala system samt behärskar svenska språket i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har minst ett års erfarenhet inom LSS-verksamhet samt B-körkort.

Som person är du inkännande och har förmåga att knyta nya kontakter samt har lätt för att anpassa dig utifrån olika brukares behov. Du har en bra samarbetsförmåga med bra servicekänsla i relation till brukare, kollegor och anhöriga. Det här är ett jobb för dig som kan arbeta självständigt och känner dig trygg i rollen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi på social- och omsorgskontoret arbetar med allt från adoptionsfrågor till vård i livets slutskede. Vår verksamhet och organisationskultur präglas av vår värdegrund gällande delaktighet, kompetens, tillit och respekt. Det är grunden i vårt arbete och ett förhållningsätt mot varandra och de vi är till för.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten som Stödassistent Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Sommarjobb/Säsongsanställning

Anställningens omfattning

Heltid/Deltid

Sysselsättningsgrad

10 veckor

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Timlön

Antal lediga befattningar

20

Referensnummer

692134

Sista ansökningsdag

2024-06-20

Kontakt

Henrik Söderbäck,0851802587,Tamine Mirzadegan,0859097501

Senast uppdaterad: 6 april 2021