Socialsekreterare till Ekonomiskt bistånd i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Tycker du om att arbeta med människor och vill du hjälpa medborgare till att leva ett självständigt liv? Vi har det meningsfulla uppdraget att stötta människor till egen försörjning. Nu söker vi en kollega till enheten för ekonomiskt bistånd i Upplands Väsby kommun. Läs mer om vad vi kan erbjuda dig, om oss och om tjänsten nedan!

Vi erbjuder dig

  • Ett meningsfullt och utvecklande arbete

  • Stora möjligheter att påverka ditt arbete

  • Nära och coachande ledarskap

  • Arbetsvecka om 38,75 h, halvdag före röd dag och lediga klämdag

  • Vi uppmuntrar och tar tillvara din vilja att bredda din kunskap om socialt arbete

Om oss

Avdelningen för Individ- och familjeomsorgen består av enheter med ansvar för den sociala barnavården, relationsvåld, behandling och förebyggande insatser för barn och unga, familjerätt för Sollentuna Upplands Väsby Vallentuna, beroendeenhet, boendeenhet, enheten ekonomiskt bistånd samt en arbetsmarknadsenhet.

Enheten för ekonomiskt bistånd är indelad i en mottagningsgrupp och en uppföljningsgrupp. På enheten arbetar 17 socialsekreterare, administratör, två biträdande enhetschefer och enhetschef. Enheten ansvarar för arbetet med ekonomiskt bistånd och dödsbohandläggning. Vi söker nu socialsekreterare både till mottagningsgruppen och uppföljningsgruppen.

Om tjänsten

Vi söker nu dig som vill arbeta med ekonomiskt bistånd. Huvuduppdraget är att arbeta tillsammans med den enskilde för att så snabbt som möjligt nå självförsörjning och under tiden löpande bedöma rätten till ekonomiskt bistånd. Som socialsekreterare upprättar du tillsammans med den enskilde en handlingsplan för att uppnå självförsörjning. Arbetet innebär mycket kontakt med klienter, myndigheter samt övriga enheter inom förvaltningen. Du tar emot klienter på bokade och obokade besök. Till vår hjälp har vi avstämningar och strukturerade ärendedragningar samt en hög tillgänglighet hos chefer och kollegor. Tillsammans skapar vi en utvecklande arbetsmiljö där vi lägger stor vikt vid att fånga upp medarbetarnas kompetens och idéer.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • Socionomexamen

  • God förmåga att på svenska uttrycka dig väl i både tal och skrift

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av myndighetsutövning inom ekonomiskt bistånd

  • Erfarenhet av verksamhetssystemet Combine

Som person är du strukturerad, trygg och samarbetsorienterad med god kommunikativ förmåga. För oss innebär det att du arbetar med klienten i fokus. Du har lätt att samarbeta såväl internt som externt. Vidare behöver du vara analytisk och kunna ta initiativ, du har lätt för att se samband i komplex information. Du är flexibel och är inte rädd för att fatta beslut. Du organiserar ditt arbete väl samt ser till att slutföra det som påbörjats inom uppsatta deadlines.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi på social- och omsorgskontoret arbetar med allt från adoptionsfrågor till vård i livets slutskede. Vår verksamhet och organisationskultur präglas av vår värdegrund gällande delaktighet, kompetens, tillit och respekt. Det är grunden i vårt arbete och ett förhållningsätt mot varandra och de vi är till för.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten som Socialsekreterare Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

2

Referensnummer

707693

Sista ansökningsdag

2024-04-21

Kontakt

Sofia Zelander,08-59097180

Senast uppdaterad: 6 april 2021