Lärare till Centrala barn- och elevhälsan i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Har du förmågan att bygga förtroendefulla och fungerande relationer till elever? Vi söker en lärare som kan vara med och bygga upp ett team för att stötta elever med problematisk skolfrånvaro att komma tillbaka till skolan.

Vi erbjuder dig

I Väsby erbjuds du ett nära samarbete både inom och utom utbildningskontoret. Samverkan och samarbete är en viktig nyckel till framgång. Du förväntas ta stort eget ansvar, men vi jobbar nära varandra och hjälps åt med många av de ärenden som är aktuella. Vårt kontor ligger nära stationen, så du tar dig enkelt hit från olika delar av närområdet.

Om oss

Utbildningskontoret är Upplands Väsbys kommuns största kontor med drygt 730 medarbetare och ansvarar för samtliga verksamhetsformer. Förutom alla skolor i kommunal regi finns avdelningarna Centrala barn- och elevhälsan, Stöd och utveckling samt Ekonomi och administration inom utbildningskontoret. Du kommer att tillhöra avdelningen Centrala barn- och elevhälsan som består av cirka 20 medarbetare.

Om tjänsten

I samarbete med befintlig socialpedagog bildar du ett team för att hjälpa eleven komma tillbaka till skolan. Arbetet går ut på att motivera och få eleven att våga/känna sig bekväm med att ta emot undervisning igen. För att lyckas med detta tror vi att du har en stor vana av att göra individuella planeringar och är flexibel. Det kan handla om att undervisa på olika platser så som hemma, på kaféer, bibliotek eller på skolan. Elevens behov kommer först och du behöver vara beredd på att ändra dagens planering med kort varsel.

Du kommer att undervisa i olika ämnen och på ett kreativt sätt utveckla de uppgifter som du får från skolan så att eleven får möjlighet att visa så breda förmågor som möjligt. Samarbete kommer att ske i fler olika konstellationer med olika lärare, specialpedagoger, speciallärare och rektorer ute på skolorna.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har lärarlegitimation.

Det är meriterande om du har:

  • Praktisk erfarenhet av arbete med elever med problematisk skolfrånvaro/hemmasittare

  • Erfarenhet av arbetet med elever i mindre undervisningsgrupper (särskild undervisningsgrupp, resursskolor)

  • Dokumenterad erfarenhet av arbete med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande

Som person är du samarbetsorienterad genom att du bland annat har god förmåga att anpassa dig, i syfte att nå de gemensamma målen. Vidare är du relationsskapande genom att du har lätt för att möta och skapa relation till andra människor som en del av ditt arbete. Vi ser att du är stabil, vilket för oss innebär att du hanterar stress på ett konstruktivt sätt. Vi tror dessutom på att du behöver vara analytisk för att passa i rollen, det genom att du finner lösningar både här och nu, men också har förmågan att vara eftertänksam och långsiktig

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten som Lärare i grundskolan, årskurs 7-9 Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

2024-08-12

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

714181

Sista ansökningsdag

2024-04-21

Kontakt

Monika Jädersten,0859097038

Senast uppdaterad: 6 april 2021