Skolläkare till Centrala barn- och elevhälsan i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Som skolläkare inom elevhälsans medicinska insats är du en viktig del i den Centrala barn- och elevhälsan. Tillsammans med skolsköterskor, skolpsykologer, skolkuratorer och övrig personal inom Centrala barn- och elevhälsan arbetar du för ett lärande Väsby.

Vi erbjuder dig

Hos oss på utbildningskontoret i Upplands Väsby kommun erbjuder vi ett gott samarbetsklimat och engagerade och kunniga medarbetare. Vi har ett enskilt och gemensamt fokus på barn och ungas hälsa, lärande och utveckling.

Om oss

Utbildningskontoret är Upplands Väsbys kommuns största kontor med drygt 730 medarbetare och ansvarar för samtliga verksamhetsformer. Förutom alla skolor i kommunal regi finns avdelningarna Centrala barn- och elevhälsan, Stöd och utveckling samt Ekonomi och administration inom utbildningskontoret. Du kommer att tillhöra avdelningen Centrala barn- och elevhälsan som består av cirka 20 medarbetare. Tjänsten som skolläkare omfattar fem kommunala grundskolor, en gymnasieskola samt kommunens språk- och mottagningsenhet.

Om tjänsten

I din roll som skolläkare arbetar du i första hand utifrån ett hälsofrämjande och förebyggande perspektiv. I arbetet ingår mottagningsverksamhet med sedvanliga skolläkaruppgifter. Exempel på detta är tillväxtfrågeställningar, utvecklingsrelaterade frågeställningar, skolsvårigheter, neuropsykiatriska frågeställningar, vaccinationsbedömningar, ordinationer och ryggkontroller. Det ingår även att remittera elever till andra vårdgivare utifrån utfall på hälsofrågeställningar samt genomföra medicinska bedömningar inför mottagande till anpassad grund- och gymnasieskola.

Vid behov bistår du skolornas elevhälsoteam som medicinsk sakkunnig och din expertis. Du kan även komma att delta i elevhälsomöten med skolpersonal eller vårdnadshavare eller på olika sätt stötta och informera verksamheten om sjukdomstillstånd och förebyggande friskfaktorer.

Du är en del av den medicinska elevhälsans verksamhet och bidrar med din kompetens i utvecklingen av verksamheten genom handledning/utbildning, utformning av rutiner samt konsultation. Uppdraget innebär även att tillsammans med medicinskt ledningsansvarig skolsköterska arbeta med avvikelser, utveckling, och kvalitetssäkring. Samverkan med andra myndigheter som exempelvis BUP, BUMM, primärvården förekommer.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistutbildning inom något av områdena; allmän medicin, barn- och ungdomsmedicin eller barn- och ungdomspsykiatri.

Det är meriterande om du har:

  • Skolhälsovård som tilläggsspecialitet

  • Erfarenhet av arbete som skolläkare samt folkhälsovetenskaplig utbildning

Som person är du samarbetsorienterad genom att du bland annat har god förmåga att anpassa dig, i syfte att nå de gemensamma målen. Vi tror dessutom på att du behöver vara strukturerad för att självständigt kunna organisera och planera och slutföra dina arbetsuppgifter väl. Vidare är du relationsskapande genom att du har lätt för att möta och skapa relation till andra människor som en del av ditt arbete. Vi ser även att du är stabil, vilket för oss innebär att du hanterar stress på ett konstruktivt sätt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten som Specialistläkare Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Deltid

Sysselsättningsgrad

60%

Tillträde

2024-08-12

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

714238

Sista ansökningsdag

2024-04-21

Kontakt

Monika Jädersten,0859097038

Senast uppdaterad: 6 april 2021