Skolpsykolog till Centrala barn- och elevhälsan i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Som skolpsykolog inom elevhälsan är du en viktig del i den Centrala barn- och elevhälsan. Tillsammans med skolsköterskor, skolpsykologer, skolkuratorer och övrig personal inom Centrala barn- och elevhälsan arbetar du för ett lärande Väsby.

Vi erbjuder dig

Hos oss på utbildningskontoret i Upplands Väsby kommun erbjuder vi ett gott samarbetsklimat och engagerade och kunniga medarbetare. Vi har ett enskilt och gemensamt fokus på barn och ungas hälsa, lärande och utveckling.

Om oss

Utbildningskontoret är Upplands Väsbys kommuns största kontor med drygt 730 medarbetare och ansvarar för samtliga verksamhetsformer. Förutom alla skolor i kommunal regi finns avdelningarna Centrala barn- och elevhälsan, Stöd och utveckling samt Ekonomi och administration inom utbildningskontoret. Du kommer att tillhöra avdelningen Centrala barn- och elevhälsan som består av cirka 20 medarbetare. Tjänsten omfattar kommunala grundskolor och en gymnasieskola. Du kommer att ha din tjänst fördelad på flera skolor men även centralt där du arbetar med övergripande frågor tillsammans med skolpsykologkollegor.

Om tjänsten

Du kommer i rollen som skolpsykolog vara en viktig del i skolans elevhälsoteam och samarbeta med övriga professioner i elevhälsoarbetet som leds av rektor. Elevhälsoteamets huvudsakliga uppdrag är att arbeta hälsofrämjande och förebyggande för att skapa en lärmiljö och bästa möjliga förutsättningar som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa. Skolpsykologens arbete utförs inom ramen för inom skollagens bestämmelser samt hälso- och sjukvårdslagen.

Elevhälsans uppdrag är att stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål genom hälsofrämjande och förebyggande insatser. Andra förekommande arbetsuppgifter är konsultation, handledning, utbildning och utredning av intellektuell funktionsnedsättning. Skolpsykologen bidrar dessutom med psykologisk kunskap i organisations- och utvecklingsfrågor, genom kartläggning, utvärdering och deltagande i systematiskt kvalitetsarbete. Du håller dig uppdaterad kring forskning och evidensbaserade arbetsmetoder i förskola och skola.

Du kommer även att ingå i centrala elevhälsans psykologgrupp. Du deltar också då centrala elevhälsans olika yrkesgrupper träffas för att tillsammans jobba med olika verksamhetsfrågor.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som:

  • Är legitimerad psykolog

  • Har erfarenhet av arbete med barn och unga

  • Har god kommunikativ kompetens i tal och skrift

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av arbete som skolpsykolog

  • Erfarenhet av utredning av intellektuell funktionsnedsättning

  • Handledningserfarenhet

Som person är du samarbetsorienterad genom att du bland annat har god förmåga att anpassa dig, i syfte att nå de gemensamma målen. Vi tror dessutom på att du behöver vara strukturerad för att självständigt kunna organisera, planera och slutföra dina arbetsuppgifter väl. Vidare är du analytisk genom att du finna lösningar både här och nu, men också har förmågan att vara
eftertänksam och långsiktig. Vi ser även att du är stabil, vilket för oss innebär att du hanterar stress på ett konstruktivt sätt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten som Skolpsykolog Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

2024-08-12

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

714253

Sista ansökningsdag

2024-04-21

Kontakt

Monika Jädersten,0859097038

Senast uppdaterad: 6 april 2021