Biträdande rektor till Bollstanäs skola i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Bollstanäs skola befinner sig just nu i en spännande utveckling och vi söker dig som vill vara med och driva utvecklingsarbetet framåt! Är du en trygg och modig ledare som har lätt för att samarbeta, inte är rädd för förändringar och skapar goda relationer med elever, vårdnadshavare och medarbetare så kan det vara dig vi söker.

Vi erbjuder dig

Hos oss får du möjligheten att samarbeta med erfarna kollegor på en skola med mycket god måluppfyllelse och med spännande utvecklingsarbeten. Vi strävar efter ett gott samarbete och kollegialt lärande. Som anställd på Bollstanäs skola och i Upplands Väsby kommun erbjuds du kontinuerlig kompetensutveckling utifrån din profession.

Om oss

Bollstanäs är en kommunal F-5 skola med omkring 500 elever och 60 medarbetare. Vår skola är en blandning av gammalt och nytt. Huvudbyggnaden invigdes redan i början av 1930-talet. Skolan ligger vid Norrvikens strand och ger oss en vacker natur att vara i. Skolan präglas av trygghet, arbetsglädje och kunskap. Medarbetarnas ledstjärnor är målinriktning, engagemang och delaktighet. 

Bollstanäs skola har fått utmärkelsen Skola för hållbar utveckling för vårt arbete med läroplanen, verksamheten och miljön. Vi arbetar med hållbarhet inom miljö, socialt och ekonomiskt, bland annat genom utbildning, praktiska åtgärder och samhällsengagemang. Utmärkelsen visar skolans engagemang för att utbilda och inspirera eleverna att bli ansvarstagande och medvetna medborgare som kan bidra till en mer hållbar värld. 

Om tjänsten

Som biträdande rektor kommer du att ha ett operativt ansvar för årskurserna F-5 samt fritidshemmet. Arbetet innebär att du tillsammans med personalen arbetar med att utveckla undervisningen samt likvärdigheten på skolan och fritidshemmet och ett led i det arbetet är att ansvara för elevhälsoarbetet på Bollstanäs skola.

Du har huvudansvaret för att leda och utveckla elevhälsoteamets arbete och arbetsprocessen inom skolans elevhälsoarbete, du ger stöd till verksamheten i fråga om elever med stora behov eller svåra situationer. Du har även ansvaret för att utveckla och leda vårt fritidshem och dess personal framåt utifrån Läroplan för fritidshemmet.

Du har ett nära samarbete med skolans vaktmästare, skoladministratör samt ansvarar för kontakten med vår fastighetsägare. Du kommer därmed att leda en stor del av arbetsmiljöarbetet som rör våra lokaler.

I uppdraget ingår även att stötta rektor i planeringen av det systematiska kvalitetsarbetet med verksamhetens utveckling i fokus. Tillsammans med rektor ansvarar du för att enheten arbetar utifrån skolans verksamhetsplan, styrdokument, följer upp, utvärderar och vidtar förbättringsåtgärder utifrån fattade beslut. Du är bekväm med att ha kontakt med andra myndigheter som exempelvis socialtjänsten, Bub med flera i olika elevärenden som kan uppstå.

Är du den vi söker?

Som biträdande rektor är det viktigt är att du har en vilja att vara med och utveckla skolans verksamhet och är väl insatt i skolans styrdokument. Du ser olikheter som en tillgång och det är självklart för dig att kunna stuva om i kalendern för att fånga upp och hantera oväntade händelser i verksamheten. 

Vi söker dig som har:

  • Lärarlegitimation
  • Erfarenhet av personalansvar
  • Erfarenhet av att leda elevhälsoteam
  • Erfarenhet av att lägga scheman
  • Erfarenhet av att leda F-5 samt fritidshem, men även att du har arbetat inom dessa stadier 

Det är meriterande om du har:

  • Utbildning och erfarenhet inom området specialpedagogik
  • Goda kunskaper om barns lärande och utveckling och är väl insatt i läroplanens mål och kan omsätta det i ditt dagliga arbete
  • Erfarenhet av att kunna bygga en hållbar organisation, samt förändringsledning

Som person är du analytisk genom att du bland annat löser problem utan att missa de långsiktiga strategierna. Vidare är du resultatorienterad och strukturerad vilket för oss innebär att du sätter upp mål och arbetar ambitiöst för att nå dessa samt arbetar enligt en tydlig process, organiserar och planerar ditt arbete väl och håller deadlines. Vi tror dessutom på att du behöver vara samarbetsorienterad för att passa i rollen, det genom att du anpassar dig och hittar win-win-lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten som Biträdande rektor Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

721110

Sista ansökningsdag

2024-05-19

Kontakt

Silav Sjövall,silav.sjovall@upplandsvasby.se

Senast uppdaterad: 6 april 2021