Miljöinspektörer till Miljöenheten i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Upplands Väsby är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Upplands Väsby. Vill du bli vår nya kollega? Läs mer om vad vi kan erbjuda dig, om oss på miljöenheten och om tjänsten nedan!

Vi erbjuder dig

Miljöenheten på bygg- och miljökontoret är en trivsam arbetsplats med god gemenskap belägen centralt, nära stationen i Upplands Väsby. Vi kan erbjuda en lagom stor arbetsgrupp som arbetar som ett lag där varje medarbetare är en viktig del av helheten. Vi erbjuder dig en omväxlande tjänst med stor möjlighet att påverka. Hos oss får du även möjlighet till kontinuerlig fortbildning och utveckling inom de sakfrågor och färdigheter arbetet kräver.

Kommunen tillämpar semesterväxling och ett generöst flextidsavtal som ger möjlighet att anpassa dagarna så att både arbete och livets övriga delar får plats.

Om oss

Miljöenheten på bygg- och miljökontoret i Upplands Väsby består av ett trevligt och kunnigt gäng på 16 personer. Vi arbetar främst med myndighetstillsyn enligt miljöbalken, livsmedelslagstiftningen och alkohollagstiftningen. Tillsynsarbetet bedrivs i ämnesgrupper där medarbetarna självständigt planerar och genomför arbetet. Som medarbetare på bygg- och miljökontoret får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och kompetens.

Om tjänsten

Till enheten söker vi nu två miljöinspektörer, alla tjänster är tillsvidare anställning. Båda tjänsterna är inriktade på miljöbalkstillsyn, den ena med inriktning mot hälsoskydd och den andra med inriktning mot miljöskydd. 

Som miljöinspektör på miljöenheten har du en viktig funktion och bedriver myndighetsutövning med stöd i miljöbalken och livsmedelslagstiftningen. Du bedriver tillsyn både enskilt och i samarbete med andra. Tillsammans med engagerade och kunniga kollegor blir du en viktig medspelare i vårt lag som präglas av en god stämning och framåtanda.

Vi jobbar med tillsyn i olika branschgrupper vilket innebär att du tillsammans med andra deltar aktivt i planering, genomförande och uppföljning av olika tillsynsinsatser. Därutöver hanteras inkommande ärenden löpande. Du verkar för en tillsyn som kännetecknas av hög service och god kvalitét samt ett gott bemötande utan att göra avkall på myndighetsrollen som ibland innebär att behöva fatta tuffa beslut i komplicerade ärenden.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som:

  • Är utbildad miljöinspektör eller har annan likvärdig naturvetenskaplig utbildning på högskolenivå
  • Har B-körkort, då arbetet utförs runt om i hela kommunen. Men du behöver inte ha tillgång till egen bil
  • Kan uttrycka dig väl på svenska, eftersom arbetet förutsätter många kontakter med verksamhetsutövare och allmänhet
  • Har erfarenhet att använda olika digitala verktyg som en del av arbetet
  • Är villig att utvecklas och är beredd att satsa energi på såväl den egna som på enhetens utveckling

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av arbete med tillsyn
  • God kännedom om gällande lagstiftning
  • Erfarenhet av ärendesystemet Castor, då kontoret använder detta

Som person är du positiv och vill arbeta med serviceinriktad myndighetsutövning. Du behöver ha god initiativförmåga, en vilja att ta ansvar och kunna planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Vi lägger stor vikt vid att du är lösningsinriktad och kan arbeta både självständigt och i grupp för att uppnå verksamhetens mål. Du har lätt för att samverka med dina kollegor och är villig att bidra till en god teamkänsla och framåtanda på arbetsplatsen.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten som Miljö- och hälsoskyddsinspektör Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100 %

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

2

Referensnummer

725209

Sista ansökningsdag

2024-06-02

Kontakt

Senast uppdaterad: 6 april 2021