Modersmålslärare i tyska till Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Har du tyska som modersmål samt erfarenhet av att undervisa i tyska? Har du dessutom erfarenhet av studiehandledning och tycker att det är väldigt roligt? Vi söker dig som är en engagerad och relationsskapande modersmålslärare eller lärare med språkinriktning. Tveka inte att söka den här tjänsten om beskrivningen stämmer in på dig!

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett stimulerande och självständigt arbete med möjlighet att påverka och utveckla dig i din roll som modersmålslärare och studiehandledare. 

Om oss

Språk- och mottagningsenheten tillhandahåller modersmålsundervisning och studiehandledning på cirka 36 språk till både kommunala och fristående skolor i Upplands Väsby kommun.

Språk- och mottagningsenheten organiserar även mottagning av nyanlända elever från sexårsålder till gymnasieålder. Hos oss kommer du att tillhöra en heterogen arbetsgrupp med 58 engagerade pedagoger som ger dig möjlighet att samarbeta med andra och utvecklas i din roll som pedagog.

Om tjänsten

Som modersmålslärare ansvarar du för modersmålsundervisning och studiehandledning i kommunens skolor. I tjänsten ingår undervisning, bedömning och betygsättning utifrån kursplanen i ämnet modersmål.

Utöver detta ingår även studiehandledning, att hjälpa och stötta eleverna i deras språk- och kunskapsutveckling. Det sker i nära samarbete med elevernas övriga ämneslärare och mentorer i skolorna samt genom kommunikation och samverkan med vårdnadshavare. Vi förutsätter att du möter elever utifrån deras individuella behov och förutsättningar, har en helhetssyn på elevers lärande samt en nyfikenhet på att använda språkutvecklande arbetssätt.

Tjänsten är ambulerande vilket innebär att du pendlar och reser mellan olika arbetsplatser. 

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • Tyska som modersmål
  • En behörighet som modersmålslärare i tyska
  • Flerårig erfarenhet av modersmålsundervisning och studiehandledning
  • Goda kunskaper i det svenska språket

Som person har du lätt för skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du trivs i ett arbete där samarbete är avgörande för resultat. Hos oss kommer du tillhöra en stor arbetsgrupp. Det gör att du behöver vara samarbetsorienterad och kreativ, både självständigt och tillsammans med andra arbetar du för att finna goda lösningar i olika situationer. Du behöver även vara strukturerad och planerar ditt arbete utifrån de riktlinjer som finns, men är flexibel att ställa om vid behov.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten som Modersmålslärare i grundskolan Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

Anställningens omfattning

Deltid

Sysselsättningsgrad

20%

Tillträde

Augusti 2024

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

725672

Sista ansökningsdag

2024-06-24

Kontakt

Karin Alleklev Iversen,0859097580,Laura Samuelsson,0859097914

Senast uppdaterad: 6 april 2021