Skolsköterska till Centrala barn- och elevhälsan Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

I Upplands Väsby kommun har vi en central elevhälsoorganisation med fokus på att öka likvärdigheten och säkerställa kvaliteten på elevhälsan i alla skolor. En central samordning tydliggör uppdraget och möjliggör stöd och utveckling för de olika professionerna i elevhälsoteamen på skolorna. Som skolsköterska är du en viktig del i både den lokala och centrala barn- och elevhälsan.

Vi erbjuder dig

  • Ett gott samarbetsklimat samt engagerade och kunniga medarbetare.
  • Att kunna påverka elevhälsoorganisationen med ett gemensamt fokus på barn och ungas hälsa, lärande och utveckling.
  • Som nyanställd skolsköterska får du ta del av introduktionsprogram och erbjudas regelbundna träffar med kommunens övriga skolsköterskor och centralt anställd elevhälsopersonal.

Om oss

Utbildningskontoret är Upplands Väsbys kommuns största kontor med drygt 730 medarbetare som ansvarar för samtliga verksamhetsformer. Förutom alla skolor i kommunal regi finns avdelningarna centrala barn- och elevhälsan, stöd och utveckling samt ekonomi och administration inom utbildningskontoret. Du kommer att tillhöra avdelningen centrala barn- och elevhälsan som består av cirka 20 medarbetare.

Om tjänsten

Du kommer att ha din placering på en F-9 skola där du arbetar tillsammans med en skolsköterskekollega. Du kommer även regelbundet delta i yrkesträffar för att tillsammans jobba med olika verksamhetsfrågor. Tillsammans med skolsköterskor, skolläkare, skolpsykologer, skolkuratorer och övrig personal arbetar du för ett lärande Väsby. Du samarbetar även med vårdnadshavare samt andra verksamheter och myndigheter utanför skolan för att skapa en trygg skolmiljö.

Skolsköterskan är en viktig del i skolans elevhälsoteam och samarbetar med övriga professioner i elevhälsoarbetet som leds av rektor. Elevhälsoteamets huvudsakliga uppdrag är att arbeta hälsofrämjande och förebyggande för att skapa en lärmiljö och bästa möjliga förutsättningar som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa.

Som skolsköterska arbetar du utifrån Upplands Väsby kommuns basprogram för elevhälsan. Den medicinska insatsen innefattar bland annat hälsobesök, öppen mottagning, utförande av vaccinationer planering av skolläkarmottagningar.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som är:

  • Legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom hälso- och sjukvård för barn och ungdom, distriktssköterska eller skolsköterska.
  • Datorvan, du ska kunna arbeta i grundläggande dataprogram och ha erfarenhet av datajournaler.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete som skolsköterska.

Som person är du samarbetsorienterad genom att du bland annat har god förmåga att anpassa dig, i syfte att nå de gemensamma målen. Vidare är du strukturerad och stabil, vilket för oss innebär att du arbetar enligt en tydlig process, självständigt organiserar och planerar ditt arbete väl, slutför det som påbörjats och håller deadlines samt  hanterar stress på ett konstruktivt sätt.  Vi tror dessutom på att du behöver vara relationsskapande för att passa i rollen, det genom att du tar aktivt initiativ i sociala sammanhang, kliver fram och har lätt för att skapa ny relationer.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten som Skolsköterska Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Deltid

Sysselsättningsgrad

70%

Tillträde

Augusti 2024

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

726661

Sista ansökningsdag

2024-05-26

Kontakt

Monika Jädersten,0859097038

Senast uppdaterad: 6 april 2021