Utredande socialsekreterare till Barngruppen i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Söker du kollegor som likt dig trivs med att arbeta med myndighetsutövande arbetsuppgifter som ställer krav på en rättssäker handläggning? Vill du ha ett spännande och varierande arbete där du har möjlighet att göra skillnad för Upplands Väsbys barn? Då kan just du vara personen som vi söker till vår barngrupp! 

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder en arbetsplats där vi har roligt tillsammans trots det ibland tuffa arbetet. Ditt uppdrag blir att utreda situationen för barnet och dennes familj som av olika anledningar kan vara i behov av stöd och hjälp för att få en fungerande livssituation.

Du kommer att ingå i en arbetsgrupp med flexibla, ambitiösa och lösningsfokuserade kollegor som månar om och stöttar varandra samt värdesätter olikheter och varierande bakgrunder. Din biträdande enhetschef Nina kommer att arbetsleda dig i ditt uppdrag. Stödfunktionen Hannas uppdrag är att ge dig stöd i ditt dagliga arbete. Tillsammans har gruppen gemensamma möten och extern handledning. Du kommer också att ges tid för individuell ärendehandledning. Yrkesresan ingår som en del av den kompetensutveckling som vi erbjuder.  

Om oss

Barngruppen består av utredande socialsekreterare, stödfunktion och biträdande enhetschef, totalt 10 medarbetare. Barngruppen är en del av utredning- och placeringsenheten barn, ungdom och relationsvåld som består av 45 medarbetare. Gemensamt arbetar vi utifrån det övergripande politiska målet om goda uppväxtvillkor för barn och ungdomar i Upplands Väsby kommun. Vårt socialkontor är beläget i Väsby centrum med närhet till övriga enheter med myndighetsutövning samt våra förebyggande enheter. Vår enhet har gemensamma arbetsplatsträffar och planeringsdagar samt delar ett intresset för att den myndighetsutövning vårt arbete innebär sker rättssäkert.

Om tjänsten

Ditt uppdrag som socialsekreterare i barngruppen är att arbeta med barn, unga och deras familjer i behov av stöd och skydd, i syfte att hitta hållbara lösningar. Du genomför utredningar enligt SoL och LVU, samt följer upp beviljade insatser. Utredning och uppföljning görs enligt BBiC, och utifrån gällande lagstiftning. Som utredande socialsekreterare i barngruppen är du en länk i kedjan från att ärendet kommer in till vår mottagningsgrupp, vidare till utredning och om barnet placeras i familjehem är nästa länk i kedjan placeringsgruppen. 

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har socionomexamen.

Det är meriterande om du har:

  • Tidigare erfarenhet av myndighetsutövning
  • Erfarenhet av att arbeta med utredning och insatser för barn och ungdomar
  • Aktuell kunskap om och erfarenhet av gällande lagstiftning och BBIC
  • Erfarenhet av Signs of Safety och MI samt engagerad i dessa arbetsmetoder

Som person är du relationsskapande genom att du har lätt för att skapa kontakt och bygga relationer med både barn och vuxna. Vidare är du stabil och samarbetsorienterad, vilket för oss bland annat innebär att du kan hantera akuta situationer i jobbet genom att bibehålla ett lugn och se vad som blir bäst ur barnets perspektiv. Du behöver även vara strukturerad för att passa i rollen, det genom att du har en god planering i handläggningen av dina ärenden och att du arbetar målmedvetet och självständigt. 

Vi på social- och omsorgskontoret arbetar med allt från adoptionsfrågor till vård i livets slutskede. Vår verksamhet och organisationskultur präglas av vår värdegrund gällande delaktighet, kompetens, tillit och respekt. Det är grunden i vårt arbete och ett förhållningsätt mot varandra och de vi är till för.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten som Socialsekreterare Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidare med provanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

739675

Sista ansökningsdag

2024-08-18

Kontakt

Biträdande enhetschef Nina Ninson,0859097676,Enhetschef Karin Westerberg-Engvall,085909790

Senast uppdaterad: 6 april 2021