Resurspedagog till Grimstaskolan i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Vi på Grimstaskolan söker nu en engagerad och nyfiken resurspedagog som kan ingå i vår skolas väg framåt mot våra högt satta mål. Är du dessutom en trygg person som värdesätter goda relationer? Tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett arbete i en skola som kännetecknas av att vi ställer höga krav på såväl våra elever som vår personal, samt stöttar och utmanar varandra för att nå ännu längre. Hos oss får du arbeta i trevliga lokaler i naturnära miljö. Som resurspedagog jobbar du mycket nära samarbete framförallt med specialläraren för den lilla gruppen, men även andra lärare på skolan.

Om oss

Grimstaskolan är en skola med årskurs 6-9, som består av 16 klasser samt en klass i anpassad grundskola. Totalt har skolan cirka 450 elever. Varje årskurs bildar ett arbetslag och samarbetar kring elevernas utveckling och behov. Vi är en skola belägen i östra Upplands Väsby med god tillgång till natur, fritidsaktiviteter och aktiva föreningar.

Om tjänsten

Arbetsuppgifterna kommer att variera mycket och bland annat innefatta att vara stöd åt enskilda elever, vara resurs i den lilla gruppen samt hålla i egna aktiviteter. Du ger stöd och stimulans utifrån elevers specifika förutsättningar och främjar till utveckling och självständighet. Detta kan exempelvis innebära stöd i läs- och skrivsvårigheter, koncentrationssvårigheter, psykosociala svårigheter och/eller olika typer av funktionsvariationer. Som resurspedagog i den lilla gruppen/studion på Grimstaskolan följer du eleverna under hela skoldagen. Tjänsten omfattar 75%.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som:

  • Är socialpedagog, socionom, beteendevetare eller har motsvarande utbildning
  • Tidigare har arbetat inom skola och har erfarenhet av elever med särskilda behov
  • Har erfarenhet av konflikthantering, elever med psykosocial problematik, diagnoser inom autism samt hemmasittare
  • Kan arbeta självständigt och ta egna initiativ utifrån gemensamma beslut
  • Har en hög ansvarsnivå och brinner för att arbeta med elever med särskilda behov
  • Arbetar lugnt och systematiskt med ett lågaffektivt bemötande samt ett positivt och inkluderande förhållningssätt mot elever, kollegor och vårdnadshavare. Du har även en fast förankring i skolans styrdokument

Som person är du samarbetsorienterad, vilket för oss innebär att du har lätt för att arbeta tillsammans med andra för att nå de gemensamma målen. Vidare är du lösningsorienterad och relationsskapande. Du har förmågan att hitta lösningar på uppkomna problem men utan att missa de långsiktiga strategierna. För att lyckas i rollen behöver du även vara strukturerad genom att du organiserar ditt arbete väl och ser till att slutföra det som påbörjats.

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten som Pedagogassistent Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Deltid

Sysselsättningsgrad

75%

Tillträde

2024-08-12

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

740385

Sista ansökningsdag

2024-08-04

Kontakt

Jens Djupa,0859097896

Senast uppdaterad: 6 april 2021