Avtalsansvarig avfallshandläggare till Kretsloppsenheten i Upplands Väsby

Jobbannons bild

Med ansvar för avfallshanteringen i Upplands Väsby kommun berör vi väsby-bor varje dag, året om. Vill du vara med och utveckla vår verksamhet och vår hantering av förpackningsavfall, samtidigt som du gör skillnad i en samhällsviktig verksamhet? Då är du den vi söker!

Vi erbjuder dig

Det sker ständig utveckling inom avfallsområdet och vi står inför spännande utmaningar i vår verksamhet, vilket ger dig goda möjligheter till kompetensutveckling och till ett stimulerande och spännande arbete. Vi arbetar aktivt med att utveckla vårt samarbete med kommunens insamlingsentreprenörer, och där blir du en självklar och viktig del i arbetet.

Vi tror på frihet och flexibilitet i arbetet och därtill har vi också ett stort och meningsfullt ansvar. Som en del i vårt team får du möjlighet att utvecklas i din roll och du arbetar i nära samarbete med dina kollegor. Hos oss blir du del av en trevlig och prestigelös kultur där vi hjälps åt och tar tillvara på varandras kunskap, olikheter och erfarenheter. 

Om oss

Som drift- och avtalsansvarig renhållningsingenjör tillhör du kretsloppsenheten som ingår i kommunens kontor för samhällsbyggnad. Kretsloppsenheten ansvarar för att planera, utveckla och driva kommunens insamling och hantering av avfall. På enheten arbetar idag ett självgående team på 13 medarbetare.

Om tjänsten

Vi har under de senaste två åren arbetat intensivt med att ta över insamlingen av förpackningsavfall i kommunen. Samtidigt har vi blickat framåt mot år 2027 då fastighetsnära insamling av förpackningsavfall ska införas i hela kommunen. Vi står inför många spännande utmaningar och behöver därför stärka vårt team.

Kretsloppsenheten är en beställarorganisation och ett av våra viktigaste mål är att vara professionella beställare. Det innebär att ha goda relationer med entreprenörer, att genomföra väl utförda avtalsuppföljningar med mera. Du kommer att arbeta med avfallshantering i det dagliga, med implementering och uppföljning av kommunens insamlingsentreprenader, i nära samarbete med dina kollegor men även våra externa samarbetspartners. Då insamlingen av förpackningsavfall är under utveckling kommer du även arbeta med implementering av avtal och utveckling av tjänster med mera. 

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Planering, genomförande och uppföljning
 • Uppföljning av entreprenörer och hantering av driftstörningar
 • Hantering av arbetsmiljöfrågor i samråd med entreprenör och fastighetsägare
 • Kundkontakt och hantering av kundärenden
 • Ta fram, revidera och implementera rutiner
 • Följa upp avtal och nyckeltal
 • Administration kopplat till verksamhetsområdet
 • Planera och genomföra kommunikationsinsatser tillsammans med våra kommunikatörer
 • Utveckla yrkesrollen och förbättra arbetssätt

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

 • Relevant eftergymnasial utbildning, exempelvis med inriktning naturvetenskap/miljö, samhällsplanering eller annan kunskap och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • Erfarenhet från avfallshantering, exempelvis som kommunal tjänsteperson eller konsult
 • B-körkort (möjlighet att låna bil i tjänsten finns)
 • Lätt att utrycka dig på svenska då kommunikation är en viktig del av arbetet
 • Ett gediget intresse av att arbeta med miljö- och hållbarhetsfrågor
 • God datorvana

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av att ha arbetat i en politisk styrd verksamhet
 • Erfarenhet av avtalsuppföljning
 • Erfarenhet av förbättringsarbete

Som person är det en förutsättning att du är lösningsorienterad och har god samarbetsförmåga, då du kommer att arbeta mycket tillsammans med andra, ha tät kontakt med kunder, fastighetsägare och entreprenörer. Du är en person med analytisk förmåga och du klarar av att, på ett självständigt sätt, strukturera upp och driva ditt arbete framåt. 

Ansökan

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde, informera därför gärna om du är finskspråkig.

Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/arbetsgivare

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten som Kommunhandläggare Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

740760

Sista ansökningsdag

2024-08-24

Kontakt

Celeste Hoffman,0859097199

Senast uppdaterad: 6 april 2021